Torroella portarà al ple la valoració de llocs de treball per renegociar després l'aportació econòmica

Els representants dels treballadors no estan d'acord en els preus proposats

Torroella portarà avui a aprovació la valoració dels llocs de treball del personal municipal, el pas previ per a l'aprovació de la relació de llocs de treball. Fins ara, l'Ajuntament aprovava anualment un catàleg amb els diferents llocs de treball perquè no disposava d'aquest instrument que ha d'ordenar i planificar cada tasca i els complements específics que corresponen a cada treballador.

El consistori va iniciar fa dos anys un procés per analitzar la plantilla i l'octubre de l'any passat va aprovar l'organigrama i les fitxes descriptives de cada lloc. Les negociacions amb els representants dels treballadors, però, es van enrocar en els imports que l'equip de govern preveia pagar.

El secretari de negociació de CCOO, Rafael Rodríguez, va explicar aquest dimecres que estaven d'acord amb els punts però no amb el preu per punt. Mentre els sindicats partien d'un preu d'1,92 euros, "l'Ajuntament proposava pagar-ne 1,54". "Si no acceptàvem, ens van dir que aplicarien un 1,52", assegura Rodríguez. Segons el representant sindical, aquesta situació afectaria més del 50% de la plantilla (formada per 154 empleats), que perdria poder adquisitiu.

Per això, reclamaven aturar el procés i tornar a la mesa de negociació. De fet, ahir van fer una recollida de signatures per donar suport a la petició i van aconseguir 116 adhesions de treballadors municipals.

Font defensa la necessitat de tenir aquest document perquè recull el valor dels diferents llocs de feina, a través de punts, i serveix per calcular la retribució que han de rebre en forma de complement específic. "Això implica un mètode justificat i argumentat, que evita l'arbitrarietat en l'establiment de les retribucions", remarca la regidora. En aquest sentit, assegura que la proposta municipal de preu punt d'1,54 euros suposava un increment de prop de 190.000 euros anuals sobre el capítol de personal.

Un import que, sumat a les despeses de seguretat social, s'enfilava fins als 247.000. "Això implicava que 77 persones veurien incrementat el seu salari en un import mig de 175 euros bruts al mes, i la resta de personal mantindria les seves retribucions", afirma Font en un comunicat.

Per l'Ajuntament, la xifra d'1,92, euros no és assumible però s'avenen a tornar a la mesa de negociació per intentar arribar a un acord.