Intent de robatori a la segona residència de la fiscal en cap de Barcelona a Planoles

Magaldi fou polèmica en voler denunciar uns independentistes a qui es va encarar

La segona residència de la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, a Planoles (Ripollès), ha estat l'escenari d'un intent de robatori aquesta passada nit. En principi el intrusos han entrat per una finestra però no han tingut temps d'endur-se res ja que en saltar l'alarma haurien fugit. Quan els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís, cap a les 00.30 hores, han enviat una patrulla al lloc, que ha comprovat que hi havia una finestra forçada i una cadira just a sota que haurien utilitzat per fugir.

Els agents han custodiat la casa fins que al matí hi ha anat un responsable i ha dit que no semblava que faltés cap objecte. De moment no s'ha presentat denúncia.

A finals de novembre, uns desconeguts van entrar a casa seva després de forçar una habitació on hi té la caldera de l'habitatge i li van desconnectar la calefacció i l'antena de la televisió.

Polèmica

Magaldi és coneguda pel seu polèmic enfrontament amb un grup d'independentistes i roda de premsa posterior el setembre de l'any passat on va explicar, amb posat victimista, com havia estat insultada a la sortida del TSJC. La fiscal en cap va lamentar aleshores que els insults van ser “greus” i que es dirigien a una “institució de l’Estat” que ella representa i va avançar que estudiaria l’obertura de diligències prèvies, opció que finalment va descartar perquè no tenia cap base legal. Magaldi va assegurar que davant aquest insults “no podia abaixar el cap” i que va sostenir la mirada als manifestants que la increpaven per mantenir la "dignitat", sense que fos cap "desafiament”.

Entre els crits que va sentir des de l'escala d'accés al TSJC hi havia el ja famós "fora, fora, fora, la justícia espanyola". "Davant d'aquestes expressions", Magaldi va comentar que va tenir clar que "no podia abaixar el cap, humiliada, baixar corrent les escales i marxar", ja que, segons la fiscal, els crits es dirigien a ella, com a membre d'una institució de l'Estat. Per això, es va quedar "dreta, ferma, mirant-los, no insultant, ni fent botifarra o traient la llengua".
 
Aquesta actitud, "no devia agradar" als manifestants, que li van cridar "feixista, merda, fora, ves-te'n de Catalunya", segons va denunciar en la roda de premsa, on també va assenyalar que no oblidaria mai la “mirada d’odi” que li va dirigir el jove.