Sánchez-Bustamante llegeix i defensa l'article 155 durant l'acte de la Constitució a Girona

Ha assenyalat la Carta Magna com a "punt de trobada i entesa"

La subdelegació del govern espanyol a Girona ha celebrat aquest dimarts al migdia l'aniversari de l'aprovació de la Constitució Espanyola. Durant l'acte, el subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante ha fet referència a la Carta Magna i ha llegit específicament l'article 155 a través del qual s'ha suspès l'autonomia de Catalunya.
 
Davant de membres de la policia espanyola i la Guàrdia Civil i representants d'alguns partits polítics, Sánchez-Bustamante ha qualificat de "mesurada" l'aplicació de l'article. Segons ell, l'activació ha permès "frenar el prejudici greu cap a l'economia i la convivència" a més de "donar veu" als catalans amb la convocatòria d'unes eleccions "legals i amb garanties". Sánchez-Bustamante també ha afirmat que la Constitució és "la principal salvaguarda dels drets i llibertats" dels ciutadans espanyols.
 
Durant l'acte de celebració de l'aniversari de la Carta Magna, diferents persones han llegit articles de la Constitució Espanyola i el subdelegat ha estat l'encarregat de llegir el 155, aplicat aquest any per primer cop a Catalunya. Un article que, segons Sánchez-Bustamante, "ha permès el retorn de la legalitat i la seguretat jurídica". Sánchez-Bustamante també ha afirmat que la Carta Magna "és vigent" i l'ha qualificat de norma "fonamental de convivència i entesa de tots els espanyols".

L'aprovació de la Constitució Espanyola va suposar, segons el subdelegat, l'inici de "39 anys de pau, llibertat, democràcia, pluralisme i creixement" que s'han convertit, assegura, en "el període més llarg d'estabilitat i relació pacífica" de la història d'Espanya. Sánchez-Bustamante ha dit també que és un "lloc de trobada" de la identitat espanyola a l'entorn de "la unitat, la pluralitat i la solidaritat".

En l'acte, el subdelegat del govern espanyol ha remarcat que la Constitució va ser aprovada en un "referèndum legal" i que a Catalunya el vot favorable va ser superior al de la resta d'Espanya, arribant fins al 90%.