Xiulada de protesta davant la seu de la Generalitat a Girona en saber-se la resolució del Suprem

L'Assembla de treballadors del Govern omple de llaços grocs l'arbre de Nadal de la seu

L'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes ha respost amb un manifest i una xiulada la decisió presa aquest dilluns al matí pel magistrat del Tribunal Suprem sobre els líders socials i els consellers cessats que es troben en presó provisional. Uns 200 professionals s'han concentrat a les escales de la Delegació del Govern a Girona per expressar el seu rebuig a la decisió d'excarcerar-ne sis sota fiança i mantenir els quatre restants a presó.

"Manifestem el nostre total rebuig a aquestes decisions preses i exigim la immediata posada en llibertat de les persones que resten a la presó", ha llegit una portaveu en referència a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A més, el manifest també considera "injusta" la presó eludible sota fiança de 100.000 euros per als sis consellers cessats, que acompanya amb mesures cautelars com les compareixences setmanals, la prohibició d'abandonar el territori espanyol i la retirada del passaport.

Aquest ha estat el primer cop que els treballadors de la Generalitat han convocat una xiulada per expressar el seu rebuig a una decisió judicial. L'Assemblea sí que convoca cada divendres a les dotze una aturada silenciosa per demanar l'alliberament dels líders socials i polítics empresonats. Un acte que tenen intenció de mantenir.

Després de la lectura del manifest i de la xiulada, els treballadors han cantat 'Els Segadors' abans de tornar a la feina. A l'interior de les dependències governamentals, el suport als líders empresonats es manté amb detalls com la decoració nadalenca. L'arbre de Nadal s'ha omplert de llaços grocs que substitueixen les tradicionals boles decoratives.