Consells per a trobar el teu pis ideal a Girona

Comprar, vendre, llogar,.. en quin moment ens trobem?

Malgrat encara ens trobem lluny dels preus de 2007, ja ningú dubta que el mercat de l'habitatge espanyola es troba en plena recuperació. Així, les regions costaneres, els arxipèlags, i les províncies de Madrid i Barcelona es consagren com a principals agents del creixement del metre quadrat. Però també ho fan, i cada vegada amb més intensitat, les seves regions confrontants. És el cas de Girona, on el preu del sòl per a la compra va augmentar fins al juny un 13,6% i el del lloguer un 8,2%, segons un informe del portal Idealista. A continuació, oferim algunes recomanacions per a aquells interessats a adquirir una propietat a la província catalana.

Pren consciència de la desigualtat de preus

L'índex Gini és un indicador emprat per ponderar distribucions desiguals. Així, pel que respecta al mercat immobiliari, aquesta mesura marca la distància entre els immobles més econòmics i els més costosos per a un mateix territori. Doncs bé, tal com mostren les últimes dades de l'índex Gini, la ciutat de Girona és la localitat amb més diferències en el preu de l'habitatge, seguida de Huerca, Toledo, Sant Sebastià i Lleida. D'una banda, aquest fenomen pot provocar-nos certa sensació de desorientació en la recerca d'una casa; de l'altra, però, ens concedeix un major ventall de pressupostos entre els quals triar depenent dels nostres interessos.

El lloguer també ha pujat: oportunitat per a invertir

La millora nacional del sector immobiliari no només eleva el cost de la compravenda, sinó també el del lloguer, que va pujar un 15% de mitjana a Espanya des de començament d'any, tal com assevera l'últim 'Informe d'habitatge' de Gesvalt . En aquest sentit, Girona no és una excepció: a la regió els arrendaments són un 3,3% més cars que el 2007, just abans de la crisi, segons dades d'Idealista. Aquesta inèrcia d'encariment té una conseqüència molt positiva per a aquells que decideixin comprar un pis a Girona: la possibilitat d'emprar com a inversió durant temporades curtes o llargues.

Busseja dins els portals immobiliaris

A l'hora de submergir-nos de ple en la recerca, res millor que recórrer a webs especialitzats (Vibbo, Idealista, Fotocasa), així com a les pàgines d'empreses de gestió d'actius bancaris. El més atractiu d'aquestes últimes són les seves habituals promocions i la diversitat de la seva oferta. Per exemple, l'usuari localitzarà un bon nombre de pisos de segona mà a Girona a haya.es, el portal de la immobiliària Haia Real Estate. Allà, un senzill cercador per criteris (preu, ubicació, dimensions, etc.) dóna accés a totes les característiques i fotografies de les propietats.

D'aquesta manera, trobem un pis ubicat al municipi de Lloret de Mar, amb tres habitacions i a la venda per 153.196 euros (un 17% de descompte sobre el seu preu original). Ref. 6062732 També un altre, aquest cop situat a Palafrugell, amb dues habitacions i un cost de 78.000 euros (abans, 135.502 euros). Ref. 5.933.304.

Aplica preferències personals

Donat que l'oferta immobiliària és ingent en aquestes pàgines webs, una bona forma de fer sedàs és tenir clares quines són les nostres exigències com a compradors: des que la casa es trobi a prop de familiars, amics o serveis, fins que hi hagi plans urbanístics a mig termini a la zona, passant per les qualitats de la construcció o les seves garanties energètiques.