5 anys de presó per l'home que va apunyalar un veí a la sortida d'un col·legi electoral de Figueres

La sentència no dona cap credibilitat a la versió de l'acusat

L'Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys de presó l'acusat d'apunyalar un veí a la sortida d'un col·legi electoral de Figueres. Els fets sentenciats van tenir lloc el 20 de desembre del 2015 cap a les vuit del vespre. Acusat i víctima eren veïns i ja havien tingut algunes discussions prèvies. I aquell dia, el de les eleccions generals, van tornar a topar a la sortida del col·legi electoral situat al carrer Josep Carner de Figueres.

Quan els dos homes es van discutir, la víctima tornava cap a casa en companyia del seu fill. Segons recull la sentència, després de seguir-lo uns metres, Serrano es va abraonar damunt l'altre home, el va empènyer al terra i se li va posar al damunt. Després, subratlla l'Audiència, el va punxar quatre vegades a la cara, al coll, al tòrax i a l'abdomen "amb intenció d'acabar amb la seva vida".

A l'hora de provar els fets, el tribunal dona credibilitat al relat de la víctima. Sobretot, a partir de la declaració que va fer el seu fill, ja que era qui l'acompanyava en el moment de l'agressió. L'Audiència recull que el testimoni del fill és "taxatiu" per concloure que Serrano va colpejar el seu pare "per tot arreu" mentre el tenia a terra.

La sentència també conclou que, per contra, la versió que va donar Serrano dels fets no s'aguanta per enlloc. Tot i que l'acusat va assegurar que no havia fet servir cap arma, l'Audiència li retreu haver omès "voluntàriament" aquesta "dada indiscutible". Segons el tribunal, no hi ha dubte que Serrano va agredir el seu veí "amb un punxó o objecte similar que duia a la mà".

5 anys de presó

Javier Serrano Juárez s'enfrontava a una condemna de fins a 10 anys de presó. La sol·licitava l'acusació particular, que qualificava l'agressió com una temptativa d'assassinat. Per la seva banda, el fiscal demanava 5 anys de presó per intent d'homicidi. El ministeri públic també aplicava a Serrano l'atenuant de reparació del dany, perquè abans que el cas arribés a judici, el processat va consignar 26.000 euros per fer front a possibles indemnitzacions.

L'Audiència comparteix la tesi del fiscal i imposa a Serrano una pena de 5 anys de presó per temptativa d'homicidi amb l'atenuant de reparació del dany. La sentència prohibeix al condemnat apropar-se a menys de 300 metres de la víctima durant un termini de deu anys.

En matèria de responsabilitat, el tribunal obliga Serrano a pagar una indemnització de 77.915 euros a la víctima. La sentència no és ferma i en un termini de cinc dies s'hi pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem.