Miquel Lupiáñez espera que l'electorat castigui el PSC aquest 21-D

L'encara alcalde de Blanes creu que el partit ha començat "una deriva cap al centre i la dreta"

Després de donar-se de baixa del PSC i anunciar que deixava de ser alcalde i regidor de Blanes, Miquel Lupiáñez espera que l'electorat castigui els socialistes a les urnes. Lupiáñez admet que la seva baixa, com la d'altres militants, son "gestos" que mostren que el PSC ha començat "una deriva cap al centre i la dreta".

Per a l'exsocialista, aquesta "deriva" té diferents fases. D'una banda, Lupiáñez lamenta que el PSC no hagi demanat dimissions "per la violència desfermada" durant l'1 d'octubre. També considera que el senador José Montilla hauria d'haver votat 'No' quan l'aplicació de l'article 155 es va debatre a la cambra alta. Finalment, el tercer argument és l'acord d'anar a les eleccions del 21-D amb Units per Avançar i posar Ramon Espadaler de número tres per a la circumscripció de Barcelona.

En una entrevista a TV3, Lupiáñez creu que si l'aposta actual té "recompensa electoral", la recuperació del PSC com a "pal de paller" del catalanisme progressista ja serà una "batalla perduda". En cas de "rebuig a les urnes", però, confia que "el rumb" es pugui restablir en aquest sentit.

En el seu cas personal, l'alcalde de Blanes ha anunciat que el 21 de desembre "s'abstindrà" perquè les eleccions no les ha convocades "el Parlament que va triar el poble" i ho ha fet "Mariano Rajoy" en l'aplicació de l'article 155.

Recriminacions per votar

Lupiáñez ha recordat que el dia 1 d'octubre va anar a votar en el referèndum d'independència. Una decisió que ha admès que li ha causat "recriminacions" per part de companys del partit que no van entendre la seva actitud.

Divendres a les nou del matí es farà el ple de renúncia a Blanes i després s'ha demanat "un temps de descompressió" tot i que no descarta tornar a la política "passades aquestes eleccions".