El Liceu obre les seves portes al Google Street View

L'aplicació permet introduir-se a l'interior del teatre des de casa

El Gran Teatre del Liceu obre per primer cop les seves instal·lacions perquè hi accedeixin els internautes d’arreu del món gràcies a la col·laboració de Google i la Generalitat de Catalunya. Des d’avui, els usuaris podran passejar virtualment per gran part dels espais del Teatre més desconeguts pel públic, tan sols accedint a Google Maps i triant l’opció de visualització Street View.

L’empresa Google ha fotografiat les estances del Liceu per tal que els internautes puguin recórrer des del Saló dels Miralls o la Sala fins els racons més amagats del Teatre, com els espais escènics i tècnics, els departaments de sastreria i caracterització o les sales on assagen l’Orquestra i el Cor del Liceu. Espais que són essencials per les produccions i pel funcionament diari del Liceu i que d’altra forma el públic no podria descobrir. A partir d’ara, els usuaris podran veure el pati de butaques des de dalt de l’escenari, tal com el veuen els solistes, o gaudir de les fantàstiques vistes de Ciutat Vella des de la terrassa del Liceu. 

La tecnologia Street View permetrà, a més, visitar el Gran Teatre del Liceu en format de realitat virtual 360°, afavorint una experiència encara més immersiva tan sols emprant el mòbil i unes ulleres adaptades a aquesta tecnologia. La iniciativa neix a través d’un procés d’estreta col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, concretament del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i l’empresa nord-americana Google.

La digitalització del Liceu. 20è aniversari

La inclusió del Liceu a la tecnologia Google Street View suposa un pas més en l’eix d’innovació amb el qual el Liceu treballa dins els actes de celebració del 20è aniversari de la seva reobertura. Aquesta iniciativa s’afegeix a altres projectes tecnològics que el Teatre està emprenent dins d’aquest marc i amb l’objectiu de seguir construint el Liceu de Tots, com per exemple el constant desenvolupament del projecte audiovisual, la implantació de forma definitiva de l’streaming, la digitalització de l’arxiu del Teatre i un seguit d’iniciatives que fan del coliseu barceloní un referent en l’aplicació de noves tecnologies, com el vídeo 360°, la visió real en 3D de cada seient en la compra d’entrades, la millora de l’app de públic i treballadors o l’ús de nous espais polivalents com la sala Tenor Viñas.