La taverna de Palamós sancionada per excés de soroll demana al Suprem que arxivi la causa

L'establiment fou sancionat inicialment amb 15.000 euros

La taverna del casc antic de Palamós (Baix Empordà) que el 2015 va ser multada amb 15.000 per un excés de soroll per part de l'ajuntament, demana ara al Tribunal Suprem (TS) que arxivi la causa. L'establiment i la Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ja van aconseguir una rebaixa de la multa de 3.000, però ara volen que s'anul·li.
 
De fet, en el moment de la pena, ja van expressar la seva disconformitat per la "desproporcionalitat" de la sanció. En les al·legacions, la taverna també va assegurar que les captacions acústiques fetes, no constitueixen prova suficient per tirar endavant la multa i, a més, adverteixen que les humitats que hi ha al pis superior de la taverna feien restar efectivitat a les mesures d'insonorització adoptades pel local.
 
En un escrit, la patronal de l'oci nocturn assegura que la sentència que va esgrimir el jutjat contenciós-administratiu de Girona, que va rebaixar la pena a 12.000 euros, estava "viciada" i que no entrava a valorar si les mesures de sonometria que es van realitzar el dia de la prova eren efectives. La Fecasarm també posa en dubte la capacitat del tècnic de l'ajuntament que va mesurar el soroll. En aquest sentit, tot i reconèixer que és un enginyer industrial, la patronal assegura que no va mostrar cap formació en so. De fet, en el judici, recorda Fecasarm, que la prova va ser posada en dubte per un expert.

Per tot plegat, la taverna demana que s'arxivi la sanció, i que es declari nul tot el procediment.