Campdevànol promourà el patrimoni del ferro

Es desenvoluparà els pròxims tres anys i rebrà més d'1,3 MEUR d'un programa europeu

L'Ajuntament de Campdevànol (Ripollès) liderarà un projecte transfronterer per promoure el patrimoni relacionat amb el ferro que es desenvoluparà en els pròxims tres anys. Amb el nom de PYRFER – Pirineus de Ferro, el programa inclou la participació de 10 administracions a banda i banda de la frontera pirinenca i comptarà amb un pressupost de més de 2 milions d'euros (MEUR).
 
El 65% del cost, és a dir més d'1,3 MEUR, es finançarà amb una subvenció del programa europeu Poctefa de la Comunitat de Treball dels Pirineus tal com s'ha confirmat aquest dijous. També es vol avançar en la creació d'una xarxa de ciutats vinculades a l'activitat del ferro.
 
L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, que és el municipi que liderarà el projecte ha destacat la importància d'haver entrar en aquesta convocatòria d'ajuts perquè "obre múltiples vies de cooperació transfronterera, i suposa una notable inversió en aquests municipis del Pirineu durant els propers 3 anys".

Els integrants que conformen la Xarxa Pirineus de Ferro i també el projecte PYRFER són els ajuntaments de Campdevànol, Ripoll, Besalú, Alins, Alpens, Arles Sur Tech, Syndicat Mixte Canigó Grand Site, Communauté d'Aglomération Pays Foix Varilhes, Communauté de Communes de la Haute Ariège i Communauté des Communes Haut Vallespeir

El proper dia 1 de desembre es presentarà el projecte PYRFER en un acte públic amb la presència de les diferents autoritats implicades.

Feia més d'un any i mig que s'hi treballava per poder aconseguir aquest ajut en la segona convocatòria del programa europeu Poctefa. El projecte ha rebut una puntuació destacable, 83,29 punts d'un total de 100.