Cs critica que Madrenas ha estat una ''dèspota polititzant les Fires'' de Girona

Míriam Pujola defineix l'actitud de l'alcaldessa com la d'una "monarca absoluta"

Per al grup municipal de Cs, les d'aquest 2017 han estat unes Fires de Girona "excloents i polititzades". La seva portaveu, Míriam Pujola, ha criticat que Marta Madrenas ha actuat "de manera partidista", amb "autoritarisme" i que s'hagi comportat "com si fos un monarca absolut".

Segons Cs, aquesta actitud ja es va veure el mateix 27 d'octubre, quan el Parlament va declarar la independència. Pujola ha criticat que la bandera espanyola desaparegués de la façana de l'Ajuntament i que el pregó fos del tot "polititzat". A més, Cs també diu que Madrenas es va comportar com una "dèspota" quan, després dels empresonaments dels consellers, es van suspendre els concerts a la Copa, es van tancar les barraques i les atraccions i "es va deixar la ciutat sense castell de focs artificials".

Míriam Pujola diu que això no només ha suposat "perjudicis" a la ciutadania, sinó també als firaires, perquè aquest any han fet un 10% menys d'ingressos. Per això, el grup municipal de Cs ja ha anunciat que ha dut a terme dues iniciatives. La primera és demanar un informe per veure si s'han malversat recursos públics suspenent els concerts del dia 2, tancant una nit les barraques i deixant de fer el castell de focs.

La segona és entrar una moció, que es debatrà al proper ple, on Cs demana a l'alcaldessa Marta Madrenas que "es comprometi públicament" a celebrar la cavalcada de Reis i l'encesa de llums de Nadal. "No hem de suspendre més actes per no malmetre la imatge de la ciutat", ha subratllat Pujola.

La portaveu municipal critica que l'alcaldessa no sigui "neutral" i que hagi fet "allò que vol sense tenir en compte tots els gironins". "Per això, com que no ens en podem refiar, li reclamem que garanteixi que la cavalcada es farà i que hi haurà llums de Nadal", ha conclòs Míriam Pujola.