La FPdGi lamenta la decisió d'Ollé i Quidant de renunciar als premis

L'entitat es posarà en contacte amb els investigadors

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) lamenta "profundament" la decisió que han pres els investigadors Bernat Ollé i Romain Quidant de renunciar als premis, però la respecta "com no podia ser d'altra manera". L'entitat es posarà ara en contacte amb els dos guardonats i els respondrà la carta que li han fet arribar, però ho farà en privat.

El reusenc, que va ser Premi Empresa 2015, i el francès, que va ser-ho d'Investigació Científica el 2011, han decidit renunciar als guardons que atorga la FPdGi arran de l'actitud del monarca Felip VI en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

A la carta que han fet pública subratllen que la Casa Reial ha "liquidat" la tasca que l'entitat ha dut a terme "per construir ponts" i critiquen que el rei hagi avalat "l'onada repressiva" que viuen les institucions catalanes, incloent els empresonaments dels consellers i dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural. Atenent a la petició que li han fet arribar tant Ollé com Quidant, la FPdGi ja ha retirat les fotografies i els currículums dels dos investigadors de l'apartat del web on apareixen els guardonats.