La Guàrdia Civil marxa del complex central dels Mossos a Girona

Els agents han marxat a quarts de quatre de la tarda

La Guàrdia Civil que s'ha presentat aquest dimarts a diferents dependències dels Mossos d'Esquadra per buscar-hi comunicacions relacionades amb l'1-O ja han marxat del complex central de Sabadell i de la comissaria de Girona. Els agents, vestits de paisà i amb cotxes no logotipats, han entrat a les sales de comandament per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa que afecta Josep Lluís Trapero, destituït del càrrec de major dels mossos pel govern espanyol.

A Sabadell, s'hi ha desplaçat tres vehicles de la Guàrdia Civil. Un hi ha arribat abans de les deu del matí i els altres a un quart de dotze. Els agents han abandonat la seu central de la policia de catalana a dos quarts de quatre de la tarda. En el cas de Girona, mitja dotzena d'agents han arribat en tres cotxes poc després de les nou del matí i han marxat a les quatre de la tarda.

En el cas de les comarques gironines, la sala regional està ubicada a la comissaria de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, situada al polígon Mas Xirgu. Aquí, els vehicles no logotipats de la Guàrdia Civil han arribat poc després de les nou del matí. Mitja dotzena d'agents vestits de paisà han estat un total de set hores a l'interior de les dependències policials per recollir les comunicacions de l'1-O.

Segons fonts policials, el cap de la regió policial de Girona, el comissari Josep Milan, ha estat present durant les hores que han estat recopilant la informació requerida per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa que implica Josep Lluís Trapero, destituït com a major dels Mossos d'Esquadra.