Roses restaurarà els barris romà i hel·lenístic de la Ciutadella i museïtzarà part de la vila medieval

L'actuació costarà 50.000 euros

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) porta a aprovació al ple d'aquest dilluns el projecte de restauració i conservació dels barri romà i hel·lenístic de la Ciutadella així una prova pilot de museïtzació d'una casa i part d'un carrer de la vila medieval.

L'actuació, que comptarà amb un pressupost de prop de 50.000 euros, té com a objectiu evitar la degradació del complex arqueològic i promoure la seva difusió. El regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, ha explicat que es tracta d'unes zones de gran valor cultural que convé mantenir.

Pàramo insisteix que en aquests dos punts s'hi han fet actuacions de millora però que les inclemències del temps els han deteriorat. L'objectiu és ara rehabilitar-los juntament amb la vila medieval, on no s'havia fet cap intervenció. En aquest tram, el projecte també preveu fer una prova pilot per mostrar una de les cases que hi havia i part del carrer de l'Hospital. La intenció és visualitzar com era l'indret i, alhora, fer un primer pas per una futura intervenció de conservació i museïtzació de tot l'entorn.

D'altra banda, el ple també abordarà un conveni de col·laboració amb la UdG per crear una càtedra d'arqueologia i patrimoni arqueològic.