Puigdemont passeja per Girona aclamat per centenars de persones

El president de la República ha trigat més de vint minuts en fer un recorregut de 450 metres

Carles Puigdemont ha estat aclamat aquest dissabte a la tarda per centenars de persones al centre de Girona, ciutat que ja està immersa en la seva festa major de Sant Narcís. El cap del Govern estava dinant amb la seva esposa, Marcela Topor, i una altra parella en un restaurant de la plaça del Vi, quan s'ha fet córrer la veu que es trobava allà.
 
En pocs minuts, desenes de persones s'han aplegat davant l'establiment per esperar al president i expressar-li personalment el seu suport. Puigdemont i els seus acompanyants han sortit i s'han dirigit a peu cap a la plaça de la Independència, acompanyats en tot moment per una multitud i custodiats per sis membres de l'escorta. Han recorregut la rambla de la Llibertat i han passat per un dels ponts que creua el riu Onyar; una distància d'uns 450 metres que es sol fer a pas normal en un sis minuts, però que en aquest cas s'ha allargat fins als vint minuts.
 
El grup tenia la intenció de prendre alguna cosa en alguna de les terrasses de la plaça, però la gentada ha fet que finalment optessin per entrar en un dels locals. Segons ha pogut saber aquest diari, Puigdemont ha dedicat el matí ha enregistrar el missatge institucional que s'ha emès a dos quarts de tres de la tarda. A diferència d'ocasions anteriors, el discurs s'ha gravat al pati de les Magnòlies, a la delegació de la Generalitat a Girona.