El 'Circo italiano' porta a Girona 'Salvatge', el seu espectacle més atrevit

Un total de 36 artistes pujaran a l'escenari amb números com la perxa xinesa o el cable alt

El circ tornarà a ser un dels protagonistes de les Fires de Sant Narcís de Girona. La carpa ja fa uns dies que està instal·lada per acollir el nou espectacle de la companyia 'Circo italiano'. 'Salvatge' és una evolució de 'Vida', la proposta que van presentar l'any passat en el mateix escenari. Les principals diferències radiquen en la varietat de les propostes que sortiran a la pista.
 
La directora artística, Sonia Miranda, destaca una "rica" posada en escena més "atrevida" gràcies als germans Rossi i a la Troupe Terya. "Volem mostrar un circ de qualitat amb una escenografia que recorda la selva", recorda Miranda.

La Troupe Terya, procedent de Guinea Conarky, oferirà un número en solitari amb la perxa xinesa. Una dotzena d'artistes actuaran sobre una barra rígida vertical de tres metres i mig d'altura on faran tot tipus d'exercicis en base a la força, l'equilibri i la destresa. Els artistes es fusionaran amb la Troupe Rossi en un número amb banquetes. Una altra proposta "inèdita", segons Miranda.

El fil conductor de 'Salvatge' són els pallassos 'Capitano' i 'Paute'. Aquest últim és l'alter ego artístic de Pau Sarraute. "Es transmet el bon rotllo que hi ha dins el 'Circo italiano' i el públic gaudeix perquè hi ha bones vibracions", explica el pallasso.

Sarraute fa set anys que roda amb aquesta companyia per diferents punts, entre els quals hi ha Girona. L'espectacle s'estrena aquest divendres a les vuit del vespre a la carpa instal·lada a la Rambla Xavier Cugat. 'Salvatge' es podrà veure fins el cinc de novembre i els preus oscil·len entre els 14 i els 35 euros.

A banda de les noves propostes de la perxa xinesa i les banquines, L'espectacle també comptarà amb propostes de bicicleta acrobàtica i monocicles de la mà de la família Jackson, el cable alt amb el veneçolà Jilber Jose Takamura o les cintes aèries de David Shon, entre d'altres.

Un nou rumb sense animals

Després de deixar de fer actuacions amb animals, les propostes del 'Circo italiano' van variar cap a altres propostes menys tradicionals. El pallasso Sarraute recorda que van prendre aquesta decisió i des d'aleshores han afegit "un punt més contemporani al circ tradicional".

"Hem hagut de potenciar altres vessants artístiques: alguns han hagut d'aprendre dansa o jo mateix he hagut d'aprendre cant", diu Sarraute. Una "modernització" del circ que implica una aposta pel disseny de l'escenari amb un reforçament de la posada en escena amb "més il·luminació i un vestuari i una banda sonora pròpies".

Un salt de qualitat que, segons Miranda, es tradueix amb una "millor qualitat" de la proposta al llarg de dues hores. La directora artística explica també que l'espectacle ha obert mirades més enllà d'allò tradicional cap a "la dansa contemporània o la videoprojecció". "Si hi ha alguna cosa que m'agrada del circ és la possibilitat d'afegir-hi propostes fins a fer un espectacle amb una alta riquesa", assegura.