Adjudicada una via ciclista entre l'estació Riells i Breda i millores de seguretat viària a Ullà i Torrent

Els treballs suposaran una inversió global d'1.866.000 euros

Territori ha adjudicat, per un import de 800.000 euros, les obres per crear una via ciclista i per a vianants que unirà el nucli de Breda amb l'estació de tren de Riells i Viabrea (Selva). Els treballs s'iniciaran a l'hivern i tindran una durada prevista de sis mesos. L'obra busca millorar la seguretat en els desplaçaments i s'emmarca en un conjunt d'actuacions impulsades pel Departament per afavorir la mobilitat en bicicleta. El nou vial tindrà una longitud de dos quilòmetres i discorrerà en paral·lel a la carretera GI-552. L'actuació també inclou treballs addicionals de condicionament de l'accés a Viabrea –entre els carrers Mossèn Pere Ribot i Agustí Simon- i la formació d'un nou accés al camí de can Sagristà. A més, s'adaptarà la intersecció de les carreteres Gi-522 i la GIV-5223 al pas del carril bici.

A Ullà, s'ha adjudicat la construcció d'una rotonda per un import de 655.000 euros. El projecte té com a objectiu millorar la canalització del trànsit a la intersecció entre la carretera C-31 (de Torroella de Montgrí a Ullà i Verges) amb la carretera GI-632. El trànsit en aquesta primera via a Ullà és de 10.788 vehicles/dia i a la GI-632 (a l’Escala) és de 6.232 vehicles/dia.

Pel què fa al municipi de Torrent, el Departament també ha aprovat la creació d'un giratori per millorar l'accés al municipi. Actualment, l’encreuament d’accés a Torrent està format per un tercer carril central de girs situat a la GI-652 i per les illetes d’encaminament del trànsit situades al vial municipal d’accés al nucli urbà. La nova rotonda que es construirà tindrà 44 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de vuit metres amb dos carrils.