Els alcaldes socialistes de l'Escala i Vilafant s'oposen a l'aplicació de l'article 155

Consol Cantenys i Víctor Puga han fet escrits a través de les xarxes socials

El malestar entre les files socialistes pel suport del PSOE a l'aplicació del 155 s'està fent sentir també a les comarques gironines. Aquest dilluns es feia públic que una regidora de Les Planes d'Hostoles (Garrotxa) es planteja abandonar el paraigües del partit com a protesta per l'actuació dels socialistes. En d'altres poblacions com l'Escala o Vilafant, les critiques tampoc s'han fet esperar.

Els alcaldes d'ambdós municipis, han fet saber a través de les xarxes socials que no veuen bé la mesura. Cantenys ho manifestava el mateix dissabte en un escrit. "El més radical desacord i rebuig a l'aplicació de l'article 155 i les mesures que se'n deriven, comunicades aquest matí pel govern de l'Estat", afirmava. Segons ha pogut saber aquest diari, l'alcaldessa no es planteja a hores d'ara abandonar el partit però si que ha fet saber a la direcció que no està d'acord amb les mesures adoptades.

Per la seva banda, Puga s'ha mostrat més contundent i ha assegurat en una publicació que el "PSC no pot restar impassible i ser còmplice" del que considera un intent de "liquidar les institucions democràtiques que pertanyen a tots els catalans". L'alcalde, que no milita amb la formació,, veu la situació com un "gravíssim atemptat contra l'autonomia i les institucions catalanes, sense precedent en la nostra històrica democràtica".

Tant Puga com Cantenys, a més, veuen molt lluny l'anunci inicial de fer una operació de "cirurgia fina" a l'autogovern català en les mesures anunciades per l'Estat espanyol.