Denunciades tres persones per vendre tortugues d'una espècie protegida per Internet

Els Mossos han recuperat 22 exemplars

Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres persones acusades de vendre tortugues d'una espècie protegida per internet, a la Selva, l'Alt Empordà i el Maresme. Gràcies a aquesta operació els agents han pogut recuperar 22 exemplars de Testudo Hermanni – coneguda com la tortuga mediterrània -, i que està amenaçada d'extinció en el medi natural. La investigació va començar el mes de juliol quan els Mossos van detectar diversos anuncis per internet on es venien exemplars d'aquest tipus.
 
Arran d'anar estirant el fil la policia va acabar trobant els responsables dels anuncis, dues dones i un home a qui van denunciar per un delicte contra la fauna protegida. Al tractar-se d'una espècie amenaçada d'extinció no està permès, espoliar i recollir exemplars del medi natural i comprar o vendre exemplars o les seves parts, com les closques o els ous. La llei també contempla que cal una autorització especial per tenir aquest tipus de tortugues.
 
Es dóna la circumstància que un dels animals recuperats a l'Alt Empordà era un exemplar espoliat del medi i formava part d'un programa de recuperació de l'espècie. La tortuga mediterrània,Testudo hermanni, està altament amenaçada d'extinció en el medi natural. Per aquesta raó, aquesta animal és objecte de diversos programes de conservació al territori català sota la tutela del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.