Una empresa especialitzada en marxa nòrdica guanya la vuitena Mostra d'Emprenedors de Girona

Organitza caminades arreu de la demarcació

Una empresa especialitzada en organitzar marxes nòrdiques arreu de la demarcació –i ara, també a l'estranger- ha guanyat la vuitena Mostra d'Emprenedors de Girona. Nordic Walking Girona va néixer el 2012 inicialment com un hobby. La seva artífex és la gironina Cristina Borràs, instructora de la Federació Espanyola de l'Associació Catalana de Marxa Nòrdica. Dos anys més tard, al 2014, la idea es va convertir en empresa.

La firma organitza marxes nòrdiques, el 90% de les quals es fan a les comarques gironines. L'objectiu és que el clients descobreixin el territori a través d'aquesta modalitat esportiva (on es fan marxes impulsant-se amb bastons, a l'estil de l'esquí de fons).

Entre les caminades que Nordic Walking Girona organitza n'hi ha cursos d'iniciació i caminades per la Vall de Sant Daniel, Quart i Fontajau. Totes les activitats estan cardioprotegides, perquè l'empresa disposa d'un desfibril·lador propi.

L'any passat, a més, Nordic Walking Girona va posar en marxa una agència de viatges a nivell internacional. Entre d'altres, organitza marxes nòrdiques per països com Malta, França, Anglaterra, Finlàndia i Irlanda (centre i nord).

Una vintena de projectes

Ara, Nordic Walking Girona s'ha convertit en la guanyadora de la vuitena edició de la Mostra d'Emprenedors de Girona, que organitza l'Assessoria Codina i el seu servei d'estratègia digital (ElGiroscopi). El guardó, escollit per votació del públic, es va entregar ahir a la nit al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

En aquesta edició, hi han pres part una vintena de projectes. A més de Nordic Walking Girona, la mostra també va seleccionar tres iniciatives emprenedores més com a finalistes: Suppacaps (brou en càpsules), Redecora'm (que explora noves tendències en màrqueting immobiliari) i Raketea (una app que uneix els aficionats al món de la raqueta).

La mostra reparteix 3.000 euros entre els quatre projectes seleccionats. D'aquests, una part són en metàl·lic i la resta, en serveis d'assessoria.