Lloret retira part de les tanques de seguretat instal·lades arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils

El consistori però les manté als punts amb més afluència de gent

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha anunciat aquest dijous que comença a retirar "de manera gradual" les mesures de seguretat al municipi després dels atemptats. Algunes d'aquestes accions es van prendre l'any passat després de l'atemptat de Niça i d'altres fa dos mesos arran dels atacs a Barcelona i Cambrils. La reducció coincideix amb el final de la temporada d'estiu, quan el nombre de visitants és més elevat al municipi. La decisió del consistori es tradueix amb la retirada d'algunes de les tanques 'New Jersey'.
 
En alguns punts però, aquests blocs de formigó es mantindran. Les estructures, que es van pintar de color taronja, es mantindran als carrers del mercat setmanal dels dimarts i al centre històric. A la zona del carrer de Sant Pere, les pilones automàtiques continuaran amb les mateixes restriccions.
 
Lloret ha decidit rebaixar part de les mesures de seguretat aplicades per protegir les zones més turístiques de la població. Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l'Ajuntament va tallar en un sentit la circulació l'avinguda Just Marlès, l'avinguda Vila de Blanes i el passeig de Camprodon i Arrieta. El consistori també va restringir l'horari de funcionament de les pilones.

Part de les mesures ja es van aixecar el passat 23 d'agost però en alguns casos s'han mantingut fins ara coincidint amb el final de la temporada turística.

El canvi més visible serà la desaparició d'algunes de les tanques de formigó 'New Jersey' que es van instal·lar en diverses zones de la població. El consistori ha decidit, en canvi, que algun d'aquests blocs es quedin en determinats punts del centre històric, on es fa el mercat setmanal. Les pilones del carrer de Sant Pere també mantindran les restriccions establertes.