Creu Roja ha atès, fins el setembre, 214 sol·licitants d'asil a les comarques gironines

L'entitat té 22 places d'acollida repartides per la demarcació

La Creu Roja ha atès fins a finals del mes de setembre un total de 214 sol·licitants d'asil a les comarques gironines. La majoria d'aquestes persones provenen de quatre països: Síria, Veneçuela, Hondures i Ucraïna. Ara mateix l'organització humanitària compta a la demarcació amb 22 places d'acollida per a persones que demanen asil, però espera arribar a les 42 a finals d'any, en previsió que augmenti el nombre de sol·licitants. Els atesos s'han concentrat principalment a les seus de Girona, Figueres i La Jonquera. En relació als refugiats procedents de Grècia, el Líban, Itàlia i Turquia la Creu Roja ha acollit 957 persones a tot l'Estat. D'aquestes, a vuit se'ls hi ha facilitat asil a les diferents seus que l'organització té repartides per les comarques gironines.
 
La Creu Roja està intensificant la seva intervenció amb persones refugiades dins i fora de l'Estat, on l'objectiu principal de l'organització és l'acollida i la integració de les persones sol·licitants d'asil. En aquest sentit ha augmentat el nombre de places d'acollida per a aquestes persones. En concret a les comarques gironines Creu Roja treballa per doblar el nombre actual, i passar de 22 a 42 a final d'any.

Tot plegat per poder rebre el màxim nombre de persones refugiades. Fins aquest setembre han estat 214 les que Creu Roja ha atès a la demarcació. Això significa que l'organització ha tramitat algun servei a aquestes persones, o les ha ajudat d'una manera o altra.

Prop de 1.500 immigrants atesos

Els refugiats i sol·licitants d'asil són només una part de les persones de les que Creu Roja té cura. En concret, ha atès 1.461 immigrants de diversos països que s'han acostat a alguna de les divuit seus que Creu Roja té repartides arreu de la demarcació.

En l'àmbit internacional, encara que l'operació de major envergadura es concentra a Grècia, on el treball se centralitza en dos escenaris - camps d'acollida i la zona urbana d'Atenes - continua treballant i donant suport a la Mitja Lluna Roja d'altres països, que atén persones refugiades tant a Sèrbia com al Líban.