Els hotels gironins preveuen una ocupació de fins al 85% a les zones d'interior durant aquest pont

L'any passat el 12 d'octubre va caure en dimecres i es van fer més reserves

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona destaca que la Garrotxa serà la comarca que acollirà més visitants per aquest pont, arribant al 85% d'ocupació. Les zones de muntanya del Ripollès i Cerdanya es mouran entre un 65% i un 70% mentre que les pitjors previsions a l'interior seran a la Selva amb les reserves al 35%. Respecte a la ciutat de Girona i a les seves rodalies, durant aquest dies s’espera que l’ocupació arribi al 70%, una xifra que també es preveu a les zones del litoral. Així, a l'Alt Empordà es preveu acostar-se al 65%; a la zona de Costa Brava Centre, un 70% i a la Costa Brava Sud, fins a un 75%.

Segons les dades obtingudes dels seus agremiats, la mitjana d'estades per aquest pont, que s'allargarà fins al 15 d'octubre, serà de dues nits per persona, essent el dissabte el de major ocupació. Pel que fa al perfil del turista, continua essent el de proximitat. Com acostuma a passar per a aquestes dates, provindran sobretot de Barcelona i rodalies i amb un menor percentatge de comarques de Tarragona, Lleida i la mateixa demarcació de Girona.

Pel que fa al turisme estranger, el francès serà el més nombrós si bé no superarà el turisme català. Una altra dada que remarca la federació és que l'ocupació d'enguany no es pot comparar amb la del 2016 perquè el 12 d'octubre va caure en dimecres i per tant no va ser pont.