La llar, el temple familiar

Coses a tenir en compte per gaudir d'una casa ideal

Una llar no és tal si no et dona la comoditat i el confort que necessites, una llar ha de oferir descans i desconnexió, un símil d'un temple per a l'ànima i el cos que només et pertany a tu i als teus. I com temple exclusiu que ha de ser, ha de tenir una decoració i una ambientació que sigui procliu a aquest estat de pau i serenitat pròpies d'aquests llocs de culte, però amb la diferència que en aquest lloc tu ets el que disposa l'estètica a el teu criteri i gust personal.

Part imprescindible per vestir una llar i fer-ho diferent, crear atmosfera i orientar-lo a aquest estat de pau i relaxació, de personalitat i ambientació que vols, és el perfum, l'olor o fragància que vulguis que tingui el teu habitatge.

Per trobar la decoració que necessites, tant en il·luminació amb espelmes com en el perfum per ambientar la teva llar, no hi ha millor opció en tota la xarxa d'entrar a la botiga en línia de Carmen Kaiser i conèixer les últimes tendències en espelmes exclusives per a decoració, com ara la baobab collection que ve directament de Tanzània, pel que els seus olors representen a la mare natura en la seva forma més primitiva i salvatge.

És una necessitat de l'esperit trobar o crear el racó en el nostre món i cada element estètic compte, no només el perfum sinó també els colors que decideixis col·locar en la teva llar també ho faran més acollidor i personal.

La importància dels colors

És un fet demostrat per tota la comunitat científica que els colors afecten l'estat anímic de les persones, provocant no només diferents reaccions emocionals, sinó millorant al llarg del temps l'humor i el benestar dels individus.

Recents estudis afirmen que el color no només es percep a través de la visió, sinó que és una experiència que transcendeix fins a les sensacions, sentint els colors en un pla més espiritual, afectant a les coses i accions amb les que ens relacionem.

Així, en un saló ambientat amb colors naturals respirarem millor, en una cuina amb la pica de color serem més creatius a l'hora de preparar plats i ells tindran millor sabor, etc. Com sabem, els colors poden ser dividits en actius, passius i neutres, pel que podrem triar un d'aquests colors bàsics en funció de les activitats que anem a desenvolupar en cada estada.

Per tenir una lleugera idea sobre els colors a utilitzar direm que per regla general el rosa transmet calma i promou l'afecte, ideal per al quart dels nens, el groc dóna sensació de força, d'augment de l'energia i s'amplifica la mida de la cambra . Si tenim un quart de jocs, aquest seria el seu color. El blanc és un color recurrent per a totes les habitacions, ja que és sinònim de neteja i ofereix la possibilitat de ressaltar els altres colors de l'estada, el taronja dóna força, el vermell poder, el verd frescor i equilibri, el blau refresca i relaxa i el porpra confort i misteri, ideal per al dormitori dels adults.

El dormitori, espai definitiu pel descans i la desconnexió

Aquesta part de la casa és la que segurament tanques als ulls de les visites, és el teu espai privat, el sant sanctorum, el lloc més sagrat del temple que és la teva llar. De vegades perquè no sigui envaït i altres vegades perquè és el quart més descuidat, és realment el que resta tancat als ulls aliens.

Però perquè aquest quart estigui en perfectes condicions, perquè compleixi fidelment la seva funció d'aconseguir l'espai íntim de descans i desconnexió total, ha de romandre arreglat, net, amb el color de les parets que convidin a la relaxació, sense televisió ni altres elements de distracció, amb il·luminació càlida i acollidora, i sobretot amb un llit que aconsegueixi que tots els nostres músculs i ossos aconsegueixin refer-se de la lluita diària.

Pel que fa a l'elecció dels matalassos, consultar una bona botiga de matalassos com Dormastic, la botiga referent de matalassos a Màlaga, és el més apropiat per a assessorar-te en l'adquisició d'aquest objecte imprescindible ia més estalviar diners. Una botiga en línia que ofereix la més àmplia i completa gamma de matalassos fabricats amb l'última tecnologia per oferir el màxim descans, segons la tipologia i morfologia dels seus usuaris.

A més de matalàs, necessites vestir aquesta habitació perquè tot en el seu conjunt convidi al descans; un capçal que emmarqui el llit ofereix estil al dormitori, un armari a joc juntament amb tauletes, una calaixera, una catifa o un mirall de cos sencer són alguns dels objectes més tradicionals i per tant més efectius per a crear una ambientació acollidora en aquesta habitació tan important.

Seguretat a les instal·lacions

No aconseguirem mai aquesta tranquil·litat i relaxació tan anhelades al nostre habitatge si no tinguéssim en bon estat totes i cadascuna de les seves instal·lacions, tant la de fontaneria, per evitar males olors, humitats, proliferació de plagues, mal gust a l'aigua, pressió insuficient ... com en la del gas, amb els seus perills d'explosió o asfíxia per escapament i, sobretot, en la instal·lació elèctrica, ja que sobre ella se sustenten elements tan indispensables com la llum, la calefacció, la conservació dels aliments, etc.

És imprescindible doncs comptar amb experts professionals en cadascuna d'aquestes instal·lacions bàsiques de l'habitatge moderna, i pel que fa a l'electricitat, comptar amb l'eficiència i la responsabilitat de l'electricista sevilla, pertanyent a l'empresa Marsan, és comptar amb l'exemple més encertat en aquestes qüestions.

I és que aquest electricista autoritzat és el més capacitat per solucionar tot tipus de reparacions elèctriques, tant a la llar com en locals, empreses, oficines i indústries. Pel que fa a la llar, que és el context que ens ocupa avui, no podem deixar escapar la importància de comptar amb un servei d'urgència 24 hores com el que ofereix aquest electricista, doncs un habitatge amb nens no es pot tenir sense fluid elèctric ni amb el perill d'una derivació, assumptes de tal calibre que cal solucionar al més aviat possible.