Castelló d'Empúries denunciarà Empordà TV al Consell de l'Audiovisual de Catalunya

El consistori considera que la cadena emet 'notícies falses, subjectives, sense contrastar i ometent el dret a rèplica'

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries considera que Empordà Televisió (antigament TV Roses) emeten 'notícies falses, amb total subjectivitat de la periodista que les realitza, sense contrastar fonts, ometent el dret a rèplica i vulnerant el codi deontològic dels professionals periodístics', i és per aquest motiu que han decidit denunciar la cadena davant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Aquesta situació es produeix després que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries decidís portar a concurs el servei d’informació televisiva, que actualment proveeix Emporda TV des de l’any 1996.

Segons el consistori, Empordà Televisió 'no ha valorat la possibilitat de presentar-se al concurs, juntament amb altres proveïdors de serveis, i ha optat per difondre dins el seu informatiu diari notícies falses, sense argumentació política,  i donant cabuda fins i tot a temes anònims que infringeixen la legalitat', han explicat. El consistori en aquests moments està en el procés de recopilar totes les notícies emeses les darreres setmanes per presentar-les al CAC perquè prengui mesures. Amb tot, la redactora acusada, Lídia Campsolines, 'ha reconegut a l’alcalde que està rebent ordres expresses dels seus superiors per atacar al govern municipal', han dit fonts municipals.

Actualment les administracions públiques, com l’Ajuntament de Castelló d'Empúries, han de complir una sèrie d’instruccions a l’hora d’atorgar la provisió d’un servei a un proveïdor, tal i com exigeix la llei de contractació. 'Amb aquesta premissa el servei d’informació televisiva que proporciona Empordà TV queda exclòs de la llei al no ajustar-se al procediment ja que no ha passat mai per cap concurs públic d’adjudicació', expliquen. Amb aquest nou sistema de contractació el consistori podrà estalviar un 40% en aquesta despesa, passant dels 4.100 euros mensuals que es paguen a l’actualitat (49.200 euros anuals) als 2.500 euros mensuals (30.000 euros l’any) que fixarà el nou conveni.

Les relacions entre Empordà TV – TV Roses i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es remunten a l’any 1996, quan l'aleshores alcalde del municipi, Xavier Sanllehí (CiU), va establir uns lligams de col·laboració econòmica. Mica en mica aquestes aportacions van anar creixent i van passar de les 150.000 pessetes mensuals (900 euros) als 4.100 euros que es paguen actualment. 'El poble de Castelló d’Empúries ha pagat més de 300.000 euros a Empordà TV pels anys d’informació televisiva que ens ha proporcionat i pensar que ara adopten aquest comportament agressiu amb el municipi és de molt poca ètica', ha dit l'alcalde Salvi Güell (ERC).