Celrà retira 2,7 MEUR del Banc Sabadell arran del canvi de seu social

L'alcalde Dani Cornellà critica que el banc s'hagi "alineat amb l'Estat"

El Banc Sabadell, que té oficina a Celrà, és una de les tres entitats que hi ha al poble gironí. L'Ajuntament té comptes amb totes elles, però ara els del Sabadell han quedat buits. L'equip de govern de la CUP ha decidit retirar tots els diners que hi tenia, i també cancel·lar els dipòsits a termini, després que el consell d'administració del banc hagi decidit traslladar la seva seu social a Alacant.

En concret, la suma que l'Ajuntament de Celrà ha retirat del Sabadell puja a 2.757.000 euros. Els diners estaven repartits en quatre comptes diferents. En un hi havia 357.000 euros; en un altre, 800.000; en un tercer, 700.000, i al quart, els 900.000 euros restants.

L'alcalde, Dani Cornellà, diu que ells no han fet res més "del què hauria de ser una normalitat arreu del país: passar els comptes a altres bancs que no estiguin atacant Catalunya". Cornellà assegura que el trasllat de la seu social "ha de tenir una resposta ciutadana i institucional evident". "No podem permetre que es generi encara més por; per això, l'Ajuntament ha decidit posar els diners en una altra entitat que respecti els drets nacionals de Catalunya", hi afegeix.

Anima a seguir l'exemple

L'alcalde ha animat la gent i altres ajuntaments que també tinguin diners al Sabadell que segueixin l'exemple de Celrà. "Cal que el banc s'adoni que el que va passar l'1-O a Catalunya és molt greu, i que la seva decisió no fa més que posicionar-los al costat d'un estat espanyol que utilitza la violència, l'amenaça i la por", diu Dani Cornellà.

"Traslladant la seva seu social, el Banc Sabadell s'ha apartat dels ciutadans de Catalunya, i han de rebre les conseqüències d'aquesta decisió", conclou. Celrà no és l'únic ajuntament català que ha retirat els diners que tenia amb l'entitat. En les últimes hores, també ho ha fet el de Sant Julià de Vilatorta (Osona).