Urbanisme dona llum verda a la construcció de la nova estació d'autobusos de La Bisbal

La comissió també ha aprovat la fase inicial del POUM de Vilobí

La Bisbal ja té més a prop l'anhelada estació d'autobusos. Aquest dijous la comissió d'urbanisme ha donat llum verda al planejament d'aquesta instal·lació que es farà a la carretera de Cruïlles. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, destaca que el nou equipament s'ordena tenint en compte tant els requisits d'operativitat propis de l'estació, com el seu encaix en el poble. Serra ha destacat que, d'aquesta manera, es garanteixen les dotacions necessàries per a la maniobra, l'estacionament i l'accessibilitat de fins a quatre autobusos en aquest equipament.

També s'ha parlat i aprovat la primera fase del POUM de Vilobí d'Onyar. Es tracta d'un pla que fa temps que s'està elaborant i que, de fet, ja va ser aprovat inicialment. Ara, la comissió ha avançat un pas més perquè es pugui tirar endavant. Entre les novetats que presenta hi ha la possibilitat de creixement sobretot al nucli del municipi, tot i que també contempla ampliar alguns barris, i fins i tot l'aeroport.

La comissió també ha aprovat el pla especial de Quart (Gironès) que preveu la construcció d'un geriàtric on fins ara hi havia una explotació ramadera. En aquest cas, Serra ha destacat que es redueix l'espai de 5.000 m2 de sostre, a un equipament integrat de 3.500 m2. "Cal posar de relleu que d'aquesta manera aconseguim un ajust en temes paisatgístics", ha reblat.

En la reunió d'aquest dijous, que s'ha celebrat a la delegació de la Generalitat a Girona, també s'ha acordat aprovar el pla especial per a la construcció d'unes noves línies elèctriques soterrades d'alta tensió entre Cornellà de Terri i Palol de Revardit (Pla de l'Estany). El director ha concretat que el motiu de l'obra és la demanda de més potència elèctrica per part de les empreses que hi ha instal·lades al polígon industrial Pont Xetmar. Una aprovació que pertoca al conseller i que s'espera per a finals de mes.

Un altre dels punts que s'ha tractat ha estat la represa de l'activitat de l'empresa embotelladora d'aigua Font Selva a Santa Coloma de Farners. Serra ha explicat que malgrat que el sòl actual no permetria activitat industrial, la llei preveu que si una activitat es reprèn en les mateixes circumstàncies amb les que va cessar, pot tornar a operar.

Finalment també s'ha emès un informe favorable al pla especial per a un càmping a Port de la Selva (Alt Empordà), ja existent, i que ocupa un espai de 3,3 hectàrees i té una capacitat de 368 caravanes.