Paneque (PSC) reclama a l'Estat que permeti votar l'1-O i iniciar un diàleg ''sense condicions prèvies''

La socialista també vol que la Generalitat recuperi "el consens del catalanisme"

La tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament, Sílvia Paneque (PSC), ha demanat avui a l'Estat en una entrada publicada al seu blog que permeti la votació del referèndum el proper diumenge mentre que a la Generalitat li reclama "que es torni al Parlament i es recuperi el consens essencial del catalanisme". En ambdós casos exigeix que es faci mitjançant un diàleg "sense condicions prèvies".

Aquestes declaracions arriben després que la socialista va deixar clara la seva postura el passat 21 de juny quan ja va avançar que no posaria "pals a les rodes" per tal de permetre la votació del referèndum a Girona.

Paneque va reiterar aleshores que allò que no farà és "anar contra el govern des del govern" perquè li sembla "de sentit comú". Ara bé, la primera tinenta d'alcalde sí que va subratllar que no se sent "cridada" a participar en "aquest referèndum". "Perquè només l'organitzen les forces polítiques d'un sol bàndol, perquè crec que cap de les dues opcions confrontades té una majoria que aporti estabilitat a Catalunya, perquè tinc dubtes sobre com s'organitzarà, qui el portarà a terme o quin cens hi haurà", va dir.

La socialista ja reiterava, però, que la solució s'ha de plantejar "des de Catalunya" i que cal que la ciutadania pugui votar. "Ara bé, aquesta defensa no treu que no estigui gens d'acord amb com s'estan fent les coses des de Junts pel Sí", precisava.