Es confirma que els cossos trobats a Susqueda són de la parella del Maresme desapareguda

Mossos d'Esquadra ho han avançat amb una piulada

Les proves d'ADN realitzades als dos cossos trobats sense vida al pantà de Susqueda han confirmat que corresponen a la parella del Maresme desapareguda a finals del passat mes d'agost; Marc Hernández, de 23 anys i d'Arenys de Munt; i Paula Mas, de 21 anys i veïna de Cabrils.

L'autòpsia també ha conclòs que la parella va morir assassinada i que la noia va rebre un tret al cap. Tot i això, els forenses encara no han pogut determinar l'origen de les ferides que el noi tenia al tòrax i continuaran fent proves divendres per intentar concretar quin tipus d'arma van fer servir contra ell, blanca, de foc o objecte contundent. Sospiten, però, que podria ser també per arma de foc perquè hi ha un testimoni que, segons va declarar als Mossos d'Esquadra, va sentir diversos trets.

Dimecres, els forenses van ajornar l'autòpsia quan van sospitar que algunes de les ferides dels dos cossos es podien haver fet amb una arma de foc. Llavors, els van traslladar a l'hospital per fer-los radiografies i comprovar si hi havia algun projectil instal·lat dins els cossos. No n'han trobat cap però sí que han pogut establir que la ferida de la noia és de bala i té orifici d'entrada i sortida.

Els investigadors rastrejaran la zona per intentar localitzar l'escena del crim o trobar més proves i l'arma o armes implicades.

La parella va anar fins al pantà en furgoneta per fer una excursió amb caiac. El cos del noi va aparèixer surant i el de la noia en una de les parets rocoses del pantà, ja fora de l'aigua. Tots dos estaven despullats. Ell duia una motxilla amb una pedra a dins, que els investigadors sospiten que li van posar per intentar que el cos no surés. Ella no en portava, però no es descarta que la perdés dins l'aigua.

El lloc on van aparèixer és de difícil accés i està a mig camí de la platja on el 28 d'agost van trobar el cotxe de la parella. Algú l'havia manipulat per llançar-lo daltabaix i fer-lo desaparèixer al fons del pantà. Per això, els investigadors creuen que darrere del doble crim hi pot haver més d'una persona i coneixedors de la zona. El caiac també el van punxar expressament i hi van posar pedres de grans dimensions a dins per intentar enfonsar-lo.