Un centenar d'entitats gironines s'uneixen per donar suport al referèndum i rebutgen la repressió

Fan una crida a defensar l'1-O i fer possible que se celebri

Un centenar d'entitats i associacions gironines han signat un manifest de defensa de les institucions catalanes i de suport a l'1-O. Hi ha des de col•legis professionals a sindicats, patronals, AMPA, associacions de veïns o entitats socials i esportives que s'han adherit a la plataforma unitària 'Girona Vota'.

Les entitats se situen explícitament "al costat de la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya" i fan una crida a la mobilització perquè assegurar que es pugui participar en el referèndum.

El segon punt, carrega contra la repressió que estan patint les institucions catalanes, rebutgen "qualsevol intent de laminar l'autogovern" i expressen explícitament suport als càrrecs públics i funcionaris que han estat "represaliats" per exercir les seves funcions.

Finalment, condemnen qualsevol acció que vulneri els drets i llibertats fonamentals. "Reclamem que s'aturin les mesures d'excepció contra institucions, partits, entitats i ciutadania pel simple fet d'exercir-los", conclouen.

Entre les entitats hi ha associacions de veïns, AMPA d'escoles, col·legis professionals, entitats socials, clubs esportius, associacions culturals, partits polítics, centres educatius, entitats sobiranistes i sindicats arrelats a la ciutat.