La Creu Roja torna a portar aliments i aigua a la tripulació del vaixell C-Star

L'entitat reclama que s'accelerin els tràmits per permetre que els tripulants tornin a Sri Lanka

La Creu Roja ha coordinat aquest dimarts una segona operació "humanitària" per distribuir aigua i aliments al vaixell C-Star, ancorat des de fa deus dies davant la costa de Palamós (Baix Empordà). L'entitat ho ha fet a petició de Capitania Marítima del port i de Salvament Marítim i és la segona actuació que fa en una setmana.
 
Els cooperants han fet arribar als vuit tripulants de Sri Lanka que queden a bord (els membres del grup ultra ja no es troben a l'embarcació) 90 litres d'aigua, 15 quilos de plats preparats, 18 quilos de fruits, llet en pols, sucs de poma, pasta i arròs. La nova distribució d'aliments se suma a la realitzada dijous passat, quan també se'ls va proporcionar roba d'abric. Des de l'entitat, insten a les autoritats competents a accelerar els tràmits per facilitar que la tripulació pugui tornar al seu país. El vaixell va ser contractar per una organització neonazi que vol frenar el rescat d'immigrants al Mediterrani.
 
Des de Creu Roja denuncien l'estat "d'abandó" en el qual es troba l'embarcació, que tampoc té combustible i té els instruments bàsics de navegació avariats, "a l'espera que l'armador del buc –que és de Cardiff- a es faci càrrec del pagament de combustible i dels queviures sol·licitats". Segons diuen, la tripulació pateix "esgotament i gana", reclama el pagament del seu salari i "no disposa d'aigua potable, ni menjar ni roba per abrigar-se". "Tot i que no hi ha cap situació de salut alarmant, estan casats i reclamen desembarcar per poder tornar al seu país", Sri Lanka.

El vaixell es troba ancorat i amb l'entrada vetada al port de Palamós des del diumenge 17 de setembre.