Les obres per reformar el pont metàl·lic de Colera obligaran a modificar els horaris de tren

Els treballs tenen un cost de gairebé 2 MEUR

A partir d'aquest dilluns, Adif començarà una nova fase de les obres per reformar el pont metàl·lic de les vies del tren a Colera (Alt Empordà). Des del mes d'abril, els operaris han estat millorant l'estructura metàl·lica de dos dels pilars, però ara ja han d'entrar a treballar sobre plataforma (és a dir, allà on hi ha les vies).

En aquesta fase de les obres, que començarà dilluns, Adif reforçarà, renovarà i substituirà diferents elements de l'estructura del pont, que mesura 186,8 metres de longitud. Això obligarà a tallar una de les dues vies i suposarà que els combois hagin de circular per l'altra. Segons informa l'administrador ferroviari, hi haurà modificacions d'horaris a les línies R11 i RG1. En teoria, segons consta a la seva planificació, fins a finals d'octubre.

Un cop s'enllesteixin aquestes obres, la reforma del pont de Colera entrarà a la fase final. Aleshores, es reforçaran els estreps i se substituiran els aparells de recolzament i l'adequació de la superestructura de la via.

Gairebé 2 MEUR

Els treballs al pont del tren de Colera tenen un cost proper als 2 MEUR. Segons informa Adif, un cop acabi l'obra, els trens arribaran més aviat a destí. I és que llavors "s'eliminarà la limitació temporal de velocitat existent en aquest punt, amb el corresponent beneficis per a les circulacions de viatgers i mercaderies", recull un comunicat de l'administrador estatal.