La fiscalia reclama a Madrenas que li remeti els documents signats en suport al referèndum

L'alcaldessa de Girona critica que hi ha "molta miopia més enllà de Catalunya"

La fiscalia de Girona vol saber quins passos ha fet l'alcaldessa en suport al referèndum. Per això, ha enviat un requeriment a l'Ajuntament on sol·licita que se li trametin tots els documents que Marta Madrenas ha signat en relació a l'1-O. El requeriment s'emmarca dins la investigació que la Fiscalia General ha engegat contra els més de 700 alcaldes que han recolzat de manera explícita el referèndum.

"Des de fiscalia rebem diferents peticions, i avui mateix n'ha arribat una altra; en fi, ells van continuant demanant documentacions i informacions", ha explicat Marta Madrenas. L'alcaldessa ja ha dit que l'interès de la fiscalia és "cap a l'àrea d'Alcaldia, per saber què fa i deixar de fer" i ha avançant que, totes aquelles sol·licituds que arribin, les respondran.

Madrenas, però, ha tornat a aprofitar per defensar el procés sobiranista i la convocatòria de l'1-O. "El recolzament que vaig rebre ahir per part de la gent demostra que estem junts, i que segurament hi ha molta miopia més enllà de Catalunya", ha assegurat, en referència a la seva declaració al Palau de Justícia.

"La gent va a la una"

L'alcaldessa de Girona també s'ha referit a les concentracions que ahir van omplir places i carrers d'arreu de Catalunya, en protesta per la macrooperació de la Guàrdia Civil contra el referèndum, les detencions de càrrecs del Govern i els escorcolls. "Reflexen que això no és un invent d'algú, reforçant i fent evident que, quan algú és atacar, tothom s'hi sent i la gent va a la una", ha dit.

Madrenas ha criticat que l'estratègia repressiva del govern espanyol és del tot "inaudita". "És insòlit que trepitgin d'aquesta manera tan clara drets fonamentals, i crec que fem bé de dir que això no ho acceptarem", ha assegurat l'alcaldessa. "Després de 40 anys no ens pensàvem trobar-nos amb les mateixes actituds; l'Estat ha de sentir vergonya institucional", hi ha afegit, reiterant que allò que vol la ciutadania és "votar". "Si votar no és democràtic, que vingui algú i m'ho expliqui", ha conclòs.