Alarma per la presència a la Costa Brava del vaixell que impedeix el rescat de refugiats

Diverses entitats antiracistes fan una crida a la mobilització

La presència del vaixell neonazi C-Star a poques milles de la Costa Brava ha encès totes les alarmes. Es tracta d'una embarcació ultra que vol frenar la immigració a través del Mediterrani controlant les ONG i bloquejant els rescats. L'aparició del vaixell aquest diumenge mar endins de la costa de Palamós (Baix Empordà) ha mobilitzat ràpidament entitats antiracistes que fan una crida a la mobilització per evitar que atraqui a cap port gironí. Girona Acull ha publicat un comunicat urgent on animen els activistes a posar-se en contacte amb els ports del la zona per evitar que pugui arribar a la costa. L'objectiu, ressalten, és "impedir que aquest vaixell neonazi ataqui a algun port de Catalunya".
 
Cap a dos quarts de sis de la tarda, Ports de la Generalitat ha informat a través de Twitter que han denegat l'entrada al vaixell al port de Palamós. A més, ressalten que no permetran que entri a cap port gestionat per la Generalitat.
 
En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat a través de la xarxa de microbloggin que ha donat instruccions als presidents dels ports de Barcelona i Tarragona perquè "tampoc hi puguin atracar". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat la decisió de "coherent amb el compromís del Govern".

El juliol passat, el Ministre d'Interior va assegurar que l'estat espanyol no permetrà que el C-Star arribi a port.