Veray (PP) amenaça amb denunciar l'alcaldessa de Girona si aquesta cedeix el cens

La CUP dona "ple suport" a Marta Madrenas

La portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona ja ha avançat que portarà l'alcaldessa als jutjats si cedeix les dades dels gironins perquè el proper 1-O es pugui votar. "La denunciarem perquè d'entrada això ja contravé la Llei de Protecció de Dades, i li dic directament", li ha etzibat Concepció Veray a Marta Madrenas en l'apartat de precs i preguntes del ple.

Veray ha reclamat directament a l'alcaldessa que deixi de "situar-se dins la il·legalitat" i que tiri enrere el decret que va signar dijous passat, on Madrenas mostrava el seu ple suport a la convocatòria del referèndum. A més, la portaveu del PPC ha reclamat a l'alcaldessa que entregui el decret als grups i també els informes jurídics en què es recolza.

Per la seva banda, el regidor de la CUP Lluc Salellas també ha aprofitat el seu torn de paraula. Però ho ha fet en un to totalment oposat al de Veray, per mostrar el "ple suport" del seu grup a l'alcaldessa. Salellas ha demanat a Marta Madrenas que no cedeixi "davant les amenaces i el discurs de la por" dels populars i de l'estat espanyol, i li ha fet saber a l'alcaldessa que els cupaires estan al seu costat per fer possible que el proper 1-O hi hagi urnes i paperetes.

"L'Estat ja no en té prou amb entrar en setmanaris o investigar impremtes, sinó que fins i tot prohibeixen actes de debat a Madrid", ha dit Lluc Salellas. I hi ha afegit: "Ens hauria pogut votar el decret al ple, per posar-nos al seu costat i dir que assumiríem les mateixes conseqüències que vostè per garantir el dret al referèndum".

"Ni un quart de proposta, però sí moltes amenaces"

L'alcaldessa de Girona ha respost a la portaveu del PPC que el proper dia 1-O allò que farà és promoure que es pugui "votar en llibertat". Marta Madrenas ha dit que els d'ara són moments "d'esperança i d'il·lusió" i que no deixarà de fer crides perquè la ciutadania parli a les urnes. "En cap cas faré obscurantisme, ho prohibiré o crearé una situació de por i amenaces contínues", li ha dit a Veray, en referència a l'actitud dels populars.

L'alcaldessa ha dit a la portaveu del PPC que li ha "sorprès" que Veray l'hagi amenaçada. I més, perquè les dues són de Girona i a la ciutat cada dia es veuen "desenes de persones que viuen el procés amb il·lusió i confien en un futur esperançador".

"Aquest és un ajuntament clarament independentista i és evident que tot allò que proposi el president, el Parlament i el Govern ho anirem implementant", ha dit l'alcaldessa. Madrenas també ha retret a Verat que des de l'estat espanyol i el PP "ni un quart de proposta per sortir de l'atzucac" i que no hagin aportat cap solució ni alternativa a les demandes de Catalunya. "El que faré jo serà cridar a la participació de la ciutadania el proper 1-O, i em mantindré ferma", ha conclòs.

El 12 d'octubre, laborable

Durant el torn de precs i preguntes, el grup municipal d'ERC també ha aprofitat per fer una petició a l'alcaldessa. El regidor Martí Terés li ha demanat que el proper 12 d'octubre el consistori permeti que, aquells treballadors que ho vulguin, puguin anar a treballar com un dia laborable més. L'alcaldessa li ha respost que ja en parlaran, recordant que abans hi ha la cita de l'1-O.