Blanes s'ofereix a treballar amb el Govern per trobar la ''fórmula'' que permeti votar l'1-O

L'alcalde, Miquel Lupiáñez, assegura que tenen la voluntat de permetre la votació

Blanes (Selva) facilitarà la votació del referèndum de l'1-O però ha demanat a la Generalitat treballar conjuntament per trobar la "fórmula adequada" que permeti fer-ho amb garanties. Segons ha explicat l'alcalde, el secretari de la corporació va emetre divendres un informe en el qual alertava que, arran de la suspensió de la Llei del Referèndum, l'Ajuntament no pot posar a disposició locals municipal per fer les votacions.

Lupiáñez ha enviat una carta al Govern català en resposta a la missiva que aquest va enviar als ajuntaments en relació a la convocatòria del referèndum. Al document, l'alcalde alerta de l'informe i emplaça a la Generalitat a trobar la manera de fer-ho possible. En aquest sentit, assegura que tenen la voluntat "ferma i explícita" de facilitar els processos de participació política i ciutadana però que també volen garantir "la seguretat jurídica de tots els funcionaris i treballadors municipals".

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que en una reunió mantinguda amb el delegat de la Generalitat a Girona es va comprometre a facilitar un llistat dels locals d'ús públic que no són de titularitat municipal. A la missiva enviada aquest dimarts, ha informat al Govern que en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del setembre de 2015 es van utilitzar 19 locals com a col·legis electorals, 14 dels quals són de propietat municipal, un és de la Generalitat i quatre més són de titularitat privada.

ERC insisteix

Els dubtes expressats per Lupiáñez la setmana passada pot tenir repercussions a nivell local. L'equip de govern està integrat pel partit de l'alcalde, el PSC, i dues forces sobiranistes: el PDECAT i ERC. Esquerra ja va emetre ha emès un comunicat on manifestaven que no garantien seguir al govern més enllà del referèndum.

Aquest dimarts, ERC ha presentat una sol·licitud adreçada a l'alcalde a través de la qual li demanen que reconsideri la decisió de no cedir espais municipals. "Li oferim alternatives i li demanem que ens respongui per escrit els motius que el duen a no cedir-los", detalla el partit. En cas de no fer-ho, li demanen que exposi els seus motius per escrit.

El grup municipal es posa a disposició del president del Govern, del Parlament i de a resta d'institucions catalanes per garantir que els blanencs puguin votar el pròxim 1 d'octubre.