Girona ofereix més de 700 activitats i 11.000 places als centres cívics per al proper curs

Preinscripcions obertes fins el 13 de setembre

La Xarxa de Centres Cívics de Girona ofereix un total de 709 activitats i 11.204 places per als cursos i tallers per al curs 2017-2018. La tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha presentat aquest matí les diferents propostes al costat de l’adjunt de la Secció de Centres Cívics del consistori, Narcís Badosa, i de la directora del Centre Cívic Santa Eugènia, Marta Roura.

De la relació d’activitats ofertes cal destacar que s’han programat cursos i taller de 24 tipologies diferents, que van des de disciplines com la música, les manualitats i el dibuix i la puntura fins a idiomes, ciència, teatre i aules d’informàtica, passant per dansa i ball, cuina i jocs, entre moltes altres.

“Aquest model de cursos i tallers ha assolit un grau de maduresa notable i en aquests últims anys ha arribat a la màxima plenitud i al nivell més alt d’activitats que podem tenir. Hi ha una base excel·lent de feina feta i ara s’han de buscar noves fórmules de perfeccionament, que passen, per exemple, per apostar per la descentralització i l’aproximació als barris, entre altres”, ha ressaltat la tinenta d’alcaldia. En aquest sentit, Paneque s’ha referit a l’augment de les activitats que es portaran a terme aquest any en espais cívics i socials dels diferents barris de la ciutat, més enllà dels centres cívics. Aquestes espais, dinamitzats per entitats i associacions de veïns, acolliran un 23% del total de propostes programades.

Paneque ha destacat un cop més l’alt nivell de col·laboració amb les entitats de la ciutat, que organitzen un 80% de les activitats que s’ofereixen i que demostra “la voluntat compartida de transmetre valors cívics compartits que ens facin forts com a ciutadans i ciutadanes”. En aquest sentit, Narcís Badosa ha destacat que en la programació de centres cívics hi participen un total de 81 entitats que impliquen unes 320 persones i que ha augmentat la coproducció d’activitats tant entre diferents entitats com entre entitats i Ajuntament.

La directora del Centre Cívic Santa Eugènia, Marta Roura, ha destacat un aspecte de la programació de centre cívic, com la implicació dels artistes de La Volta al Centre Cívic Sant Narcís; l’aposta per la ciència al Centre Cívic Pla de Palau; l’Aula de Cuina i els cursos de cuina i nutrició del Centre Cívic Barri Vell; l’ampliació de la programació d’activitats familiars de 0 a 3 anys i els nous formats derivats del projecte Volunter del Centre Cívic Ter; els tallers de dolç i salat i les càpsules informàtiques i de noves tecnologies del Centre Cívic Onyar; la nova proposta d’activitats familiars per a infants i joves del Centre Cívic Pont Major; els tallers creatius amb artistes residents a La Volta també al Centre Cívic Pedret, i la coproducció amb entitats d’un projecte d’expressió artística amb participació ciutadana que desembocarà en l’elaboració de murals col·lectius a diferents llocs del barri al Centre Cívic Santa Eugènia

Per últim, la tinenta d’alcaldia ha assenyalat que “per tal d’afavorir l’accés als cursos i tallers a tothom des de l’Ajuntament i les entitats es destinaran dues places de cada curs i taller a persones derivades dels equips de serveis socials municipals”.