Ripoll cus les ferides de l'atemptat amb un concert carregat d'artistes i emocions

Marina Rosell, Gossos, Pep Poblet o Marc Parrot entre altres han ofert dues hores de música

La Plaça del Monestir de Ripoll ha estat testimoni d'un nou homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, perpetrats per 12 terroristes de la població gironina. Dues hores de música i emocions que s'han tancat a la mitjanit amb un llançament de globus mentre sonava 'Quan tot s'enlaira' dels ripollesos Txarango. Abans la periodista Mònica Terribas ha presentat un reguitzell d'artistes i vídeos que han emocionat les 1.500 persones que s'han acostat.

Un vídeo de Ripoll acompanyat de les notes del 'Cant dels Ocells' de Pau Casals, interpretada per Eva Curtó, ha obert l'acte. A partir d'allà un seguit d'artistes han desfilat per l'escenari, amb actuacions que s'anaven intercalant amb vídeos que emocionaven els espectadors. La cantant Sílvia Comes ha precedit un dels moments de la nit, quan ha aparegut Marina Rossell, per interpretar tres temes, l'últim, un emocionant 'Rosa d'abril' que ha acompanyat tot el públic assistent. Rossell ha donat pas pas al cantant Manel Navarro.

Gossos ha estat un altre dels grups més aplaudits aquest dissabte a Ripoll. Especialment emocionant ha estat quan els manresans han interpretat 'Corren', un dels temes més aplaudits. Els artistes s'han intercalat texts de veïns del poble que així han vist reflectida la seva veu.

Tot plegat amb un públic emocionat que encara es recupera d'un dels cops més forts que ha rebut. La Carme, veïna de Ripoll, explica que actes com aquest o la manifestació "calen dins els cors dels ripollesos" i han de servir per sortir d'una situació "que mai havien imaginat".

Aixecar-se des de Ripoll

Un dels sentiments que regnava entre els ripollesos és la necessitat d'aixecar el cap i tirar endavant. En aquest sentit, Terribas explica que Ripoll "és el lloc" on la societat catalana s'ha de començar a aixecar. La periodista diu que el que ha passat "ha de fer reflexionar tota la societat" i el concert ha de servir per començar a cosir les ferides obertes arran de l'atemptat.

Un concert organitzat per l'Associació Brivall i Terra Management que ha comptat amb a complicitat dels artistes. De fet, la portaveu de Brivall, Roser Capdevila, ha reconegut que la disposició dels músics ha estat "absoluta". "Quan vam decidir tirar endavant el concert i ens vam posar en contacte amb ells, la resposta va ser impressionant. N'estem molt agraïts", ha reblat.

Un dels que no s'ha perdut la cita ha estat el músic i productor Marc Parrot que ha ofert dos temes que ha seleccionat per l'ocasió. "He triat dues peces que parlen de la fragilitat i de la ingenuïtat, que són dos conceptes que van molt relacionats en aquest cas", ha comentat Parrot.