El propietari del locutori de Ripoll lamenta que els terroristes han ''embrutat la seva religió''

Salh El Karib afirma que es quedarà al poble

El propietari del locutori de Ripoll que va comprar bitllets per anar al Marroc a canvi d'una comissió als terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils ha afirmat en una entrevista a 'Nació Digital' que no té res a veure amb els atacants i ha lamentat que amb aquestes accions sanguinàries han "embrutat" la seva religió. Salh El Karib va ser detingut pels Mossos d'Esquadra en el marc de la investigació, i després de declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas, Fernando Andreu, ha estat deixat en llibertat. El Karib ha hagut d'entregar el passaport al jutjat de Ripoll i hi haurà de comparèixer cada dilluns. El propietari del locutori ha condemnat els atemptats i ha afirmat que no té pensat abandonar Ripoll.
 
Tal com ja va mantenir davant del jutge, El Karib reitera que l'única relació que tenia amb els terroristes era la comercial pròpia de l'establiment que regenta. Comprar bitllets d'avió a canvi d'una comissió a persones que no tenen targetes de crèdit és, afirma, una pràctica habitual.

En canvi, sí ha volgut puntualitzar que en cap cas en va comprar per a Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll mort en l'explosió a Alcanar que s'assenyala com a cervell dels atemptats. El Karib assegura que només el coneixia "de vista".

El propietari del locutori pateix ara per la imatge que els veïns es puguin haver fet d'ell. "Em fa mal que molta gent pensi ara que estic vinculat amb el terrorisme", diu.

També explica que en un primer moment havien pensat amb la seva dona marxar de Ripoll, però ara, en una mostra de defensa de la seva innocència, assegura que tornarà a obrir el locutori tan aviat com sigui possible, i que no marxaran. "És el nostre poble i ens quedarem aquí", ha afirmat.

A diferència de l'altre alliberat pel jutge Andreu, el germà de dos dels terroristes titular de l'Audi A3 amb que van atemptar a Cambrils que va tornar a Ripoll gràcies a un taxista que li va fiar la carrera, El Karib ha tornat en autobús fins a Barcelona en un viatge que, segons explica, ha pagat ell. Allà l'esperava la família, amb la qual va viatjar en cotxe fins a la capital ripollesa.