Insten l'Auditori de Girona a lliurar a un ciutadà les auditories del 2015 i 2016

La CUP ha demanat a l'alcaldessa, Marta Madrenas, que "actuï" per atendre la petició

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) ha elaborat un resolució amb data 9 d'agost en el qual requereix a la Fundació Auditori-Palau de Congressos de Girona (de titularitat municipal) que faciliti a un ciutadà la informació que va reclamar el passat mes d'abril i que fa referència a les auditories dels anys 2015 i 2016.

Segons consta a la resolució, el ciutadà va presentar una reclamació davant d'aquest organisme de la Generalitat el passat mes de juny explicant que no havia obtingut resposta a la seva petició d'accés a la informació. Aleshores, la comissió va sol·licitar a la fundació un informe en el qual exposés el seu posicionament en relació a la petició d'accés a la informació. També li sol·licitava que remetés l'expedient administratiu instruït i designés una persona per representar la institució en el procediment de mediació.

L'ens exposa que, a punt de complir-se dos mesos del termini que marca la llei de transparència, la fundació no ha lliurat la documentació ni designat el mediador tal i com se li requeria i malgrat els intents dels serveis administratius del GAIP.

Per tot plegat, ha resolt requerir a l'Auditori que en un termini de quinze dies lliuri a la persona reclamant la còpia dels documents que va demanar "sens perjudici de la percepció de la taxa que correspongui per la expedició de còpies" i que informi a la GAIP del compliment de la resolució.

La CUP vol que l'Ajuntament actuï

La CUP ha denunciat la situació a través d'un comunicat en el qual demana a l'alcaldessa que actuï i posi a disposició del ciutadà i l'organisme de la Generalitat la informació reclamada. El número dos de la formació, Lluc Salellas, ha assegurat que "en un moment com l'actual, no es pot entendre que l'Ajuntament i els seus òrgans estiguin posant impedients al dret d'accés a la informació".