Els terroristes de Ripoll van comprar la destral i els ganivets amb actitud ''normal'' i ''tranquil·la''

Els joves van fer una compra per import d’uns 70 euros

Tres dels autors de l’atemptat de Cambrils (Baix Camp) van comprar una destral i diversos ganivets en un basar de la població unes quatre hores abans dels fets. Uns minuts després de les nou de la nit, els terroristes van accedir amb actitud “normal” i “tranquil·la” a l’establiment Mercasa de la població, on van fer una compra d’uns 70 euros que haurien pagat en efectiu, segons els treballadors. “Cap de nosaltres va sospitar res, eren uns clients com qualsevol altre”, ha manifestat una empleada de la botiga. Segons consta en la interlocutòria de l’Audiència Nacional, el pagament es va realitzar a les 21:26 hores. Tot sembla indicar que, seguidament, els joves van pujar a l’Audi A3 -on els esperarien els dos membres restants de la cèl·lula- i van marxar de la zona. L’atemptat al passeig marítim el van cometre poc després de la una de la matinada.
 
En dies posteriors, els Mossos d’Esquadra es van desplaçar a l’establiment i van comprovar que les imatges de les càmeres de seguretat havien enregistrat els terroristes. També van inspeccionar si les armes que duien els joves coincidien amb les que venen a l'establiment. Així mateix, els treballadors també els van reconèixer.

L’establiment, ubicat al xamfrà del carrer de les Tres Eres i de carrer del Camí de la Creu, tanca portes a les 21:30 hores, per la qual cosa els tres joves van ser pràcticament els últims clients de la jornada. En el moment que sortien de l’establiment, però, encara hi quedaven algunes persones.

El comerç està regentat per persones d’origen xinès i compta amb un ampli assortiment de productes de tota mena. Les destrals que s’hi venen tenen un preu que oscil·la entre els 5,5 i els 17,5 euros, en funció de la mida. A l’establiment també s’hi poden trobar tota mena de ganivets, alguns d’ells de grans dimensions.