Els Mossos escorcollen un locutori de Ripoll en relació amb els atemptats

L'establiment és propietat del detingut Salah el Karib

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que aquesta tarda escorcollen un locutori de Ripoll propietat del detingut Salah el Karib i un domicili particular de Vilafranca del Penedès en relació amb els atemptats que dijous passat van deixar quinze morts i més d'un centenar de ferits a les Rambles de Barcelona i al passeig marítim de Cambrils.

Les actuacions formen part de la investigació a l'entorn dels atacs, que han comportat la identificació d'una dotzena de persones que formarien part de la cèl·lula terrorista que els va orquestrar, vuit de les quals han mort. Els altres quatre estan detinguts i han declarat aquesta tarda a l'Audiència Nacional. La Fiscalia demana presó incondicional per als quatre.

L'escorcoll al locutori de Ripoll ha començat cap a dos quarts de vuit del vespre. Hi participen una vintena d'agents de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia espanyola. L'actuació ha comportat el tall al trànsit del Passeig del Ragull, que s'ha reobert vint minuts després de començar el registre, un cop ha marxat una furgoneta policial amb material comissat.

El registre, però, ha continuat, i a l'escena seguia havent-hi a les nou de la nit sis cotxes patrulla i una altra furgoneta, de dimensions menors que la primera, on també s'ha carregat material, principalment informàtic. L'actuació policial es desenvolupa entre una gran expectació veïnal i mediàtica.

D'altra banda, i segons ha pogut saber aquest diari, els Mossos d'Esquadra han enviat efectius del cos de desactivació d'artefactes explosius Tedax tant a l'escorcoll del locutori de Ripoll com al del domicili de Vilafranca del Penedès