La comunitat musulmana de Ripoll diu que se sent ''sola'' i demana ajut psicològic

El president de l'entitat, Ali Yassine, reitera que no tenen la culpa del que ha passat

La comunitat musulmana de Ripoll diu que el col·lectiu se sent "sola" i reclama ajut psicològic per fer front a la situació que estan vivint. El seu president, Ali Yassine, ha reiterat aquest dilluns que no tenen "la culpa" del que ha passat i ha insistit que mai van notar cap comportament estrany per part de l'imam ni dels joves implicats en els atemptats de Barcelona i Cambrils.

De fet, ha assegurat que els nois no eren habituals a la mesquita del carrer Progrés i que actuaven amb normalitat. Sobre el registre policial, han explicat que els van demanar informació sobre les persones que acudien al centre i també buscaven peces de roba relacionades amb l'imam però Yassine ha assegurat que no tenien cap pertinença seva des que va marxar fa un mes i mig.

El responsable del centre ha insistit que estan consternats pels fets i que segueixen sense explicar-se què pot haver passat. "L'imam tenia un comportament normal, com una persona normal. Nosaltres no sabíem que havia estat a la presó i si ho haguéssim sabut aquí no hagués entrat però jo no puc controlar a la gent", afirma. Pel què fa als joves, Yassine ha assegurat que venien "molt poc a resar" i ha afegit que "si aquesta gent hagués tingut una petita idea del que és l'islam no haguessin fet això perquè l'islam condemna aquesta fets i està en contra dels criminals".

De fet, a la llista de persones que acudeixen amb assiduïtat al temple, hi apareix en nom de Younes Abouyaaqoub. Segons han explicat fora de micròfons, la policia va fer un registre al temple buscant peces de roba de l'imam, segurament per trobar material que els permeti identificar si és un dels dos cadàvers que van aparèixer sota la runa de l'explosió d'Alcanar. També els van fer preguntes referents a altres joves que a acudeixen al temple i que haurien estat sota la influència de l'imam.

Yassine ha dit que no saben el motiu pel qual es va fer fora l'imam de l'altra mesquita que hi ha al municipi però ha negat que fes discursos radicals. Sobre la seva marxa fa un mes i mig, el president de la comunitat ha explicat que l'imam els va comunicar que tenia la intenció de marxar tres mesos al Marroc i que, davant d'això, el van convidar a no continuar. "No podem estar tant de temps sense imam ", ha concretat.

Dues concentracions en dos dies

Nova mostra d'indignació per part de la comunitat musulmana de Ripoll que va tenir lloc ahir. Aquesta vegada foren prop d'un centenar de musulmans els que van tornar a condemnar els atacs des de l'Ajuntament de Ripoll. Com en la primera, en la concentració s'hi van veure amics i familiars dels terroristes. Uns familiars que encara no es creuen què ha portat als seus parents a perpetrar els atemptats.

Crits d'indignació i plors han foren els protagonistes d'un acte que va durar poc més de 20 minuts i on homes, dones i nens musulmans van mostrar tot el seu suport a les víctimes i van recordar que "ells també ho són". L'equip de govern no va assistir ni enviat cap representant, però va confirmar que hi ha preparat un acte conjunt de cara aquesta setmana.

Un nou registre a la mesquita

La concentració va tenir lloc minuts després que els Mossos d'Esquadra registressin de nou la mesquita del carrer Sant Bartomeu de Ripoll on exercia l'imam que la policia està buscant com a sospitós.

Ha estat una entrada ràpida que ha durat entre -cinc i deu minuts- i la policia ha marxat amb cotxes patrulla. Aquesta no és la primera vegada que la policia entra a la mesquita per emportar-se documents.