El 31è Festival Castell de Peralada clou amb una ocupació de 92% i 26.127 espectadors

S'han exhaurit les entrades de deu espectacles

El Festival Castell de Peralada ha tancat la 31ena edició amb unes xifres d'ocupació del 92% i un total de 26.127 espectadors. Un total de deu espectacles han exhaurit les entrades: Madama Butterfly, les dues funcions, Ainhoa Arteta, Gregory Kunde, Julia Lezhneva, La Straordinaria vita de Sugar Blood, Bryan Ferry, Franco Battiato, Malú i Jarabe de Palo. En total s’han fet setze espectacles a l’Auditori, set a l’Església del Carme i un a la plaça de la vila. La lírica i la dansa han estat una vegada més el trets diferencials que han aportat l’excel·lència i la qualitat al Festival de Peralada. El pressupost que s’ha destinat ha estat de 3,8 MEURS

S’han viscut estrenes absolutes com l’òpera La Straordinaria vita di Sugar Blood (versió concert), d’Alberto Garcia Demestres i dos poemes de la desapareguda soprano catalana, Victoria de los Ángeles Oriental i A ti, que van ser interpretats per la soprano Ainhoa Arteta.

Petit Peralada

Amb l’objectiu d’acostar la cultura i el món de l’espectacle al públic familiar, aquest any ha visitat el Festival Geronimo Stilton El Musical que ha tancat la seva gira per Catalunya a Peralada. Una vetllada molt especial amb l’Auditori ple de nens i nenes que van gaudir molt de les aventures del periodista Geronimo Stilton.

La Festa a la Vila

Com ja és tradició, el Festival ha portat la música i la dansa al carrer. Amb una plaça de la vila plena de gom a gom, el públic va passar una bona estona amb la cobla Bisbal Jove i Tututs! i l’espectacle de dansa urbana de Brodas Bross.

Medalles d’Honor del Festival

Aquest 2017 el Festival ha volgut reconèixer  amb la Medalla d’Honor del Festival la tasca professional del compositor, Alberto García Demestres i de la soprano, Ainhoa Arteta, que han intervingut en diferents edicions d’aquest certamen.

Campus Peralada

Enguany s’ha fet la segona edició del Campus amb 260 participants, tots ells alumnes de 26 centres de dansa i música de les comarques gironines i Barcelona. Els participants han estat seleccionats des dels centres de formació on imparteixen els seus estudis. El programa d’aquest estiu ha composat per 9 jornades i s’ha incorporat l’experta col·laboració de professionals del món de la música i la dansa, com la d’ Abigail Prat per les propostes musicals i Explica Dansa amb Beatriu Daniel i Toni Jodar, per les de dansa. Els noies i noies també han pogut assistir als assajos de les companyies i en alguns casos tenir un contacte directe amb els artistes.

Exposicions

Aquest any el Festival ha presentat una exposició inèdita de fotogràfies de l’artista francesa Francette Levieux titulada Béjart Féte Maurice. Levieux va fotografiar en nombroses ocasions la trajectòria artística de Maurice Béjart. S’ha pogut visitar als jardins del Festival durant tot el Festival.

Al jardí Parc del Castell hi ha hagut instal·lades dues escultures monumentals de bronze ‘La reina Mariana’ i ‘Regina II’,  obra de Manolo Valdés que ha estat l’artista del cartell d’aquesta edició.