Els Mossos s'enduen el tercer detingut a Ripoll enmig de crits dels veïns

La policia i la Guàrdia Civil li han comissat telèfons mòbils antics i diversos ordinadors

Els Mossos d'Esquadra s'han endut el tercer detingut a Ripoll en el marc de la investigació pels atacs terroristes a Barcelona i Cambrils. Després de tres hores d'escorcoll a l'habitatge de la plaça Gran, situat al tercer del pis del número 24, la policia i la Guàrdia Civil han comissat telèfons mòbils antics, diversos ordinadors i material informàtic del domicili.

Durant tota l'estona que ha durat el registre, el detingut –que ha sortit amb la cara descoberta- no ha dit ni una paraula. L'escorcoll ha mobilitzat també efectius dels Tedax, els experts en desactivar explosius dels Mossos d'Esquadra.

Quan els agents han pujat el detingut a la furgona policial, més d'un centenar de veïns que hi havia a la plaça l'han escridassat (com ja havia passat al migdia amb l'altre arrestat al Pont d'Olot).

Efectius dels Tedax, la Guàrdia Civil i els Mossos han entrat a l'edifici número 24 de la plaça Gran de Ripoll pels volts de les quatre de la tarda. Es dirigien al tercer pis del bloc on vivia Said Aallaa, un dels terroristes que la policia busca i que tindria 18 anys. Anaven acompanyats del tercer noi que s'ha detingut aquest divendres a Ripoll i que seria el seu germà. Els agents han estat escorcollant l'habitatge –situat en ple centre de la població- durant tres hores. De l'interior se n'han endut sobretot material informàtic, diversos ordinadors i telèfons mòbils antics. Durant tot el registre, el detingut no ha parlat.

Davant d'una gran expectació veïnal i mediàtica, els agents s'han endut el detingut a cara descoberta i només amb una gorra al cap pels volts de les set de la tarda. Més d'un centenar de veïns que esperaven a la plaça i als bars l'han escridassat i l'han insultat. Els Mossos l'han carregat en una furgoneta policial i se l'han emportat.

La quarta detenció vinculada amb els atemptats

Aquesta la quarta detenció que s'efectua en el marc de la investigació pels atemptats de Barcelona i Cambrils. A Ripoll, dijous es va detenir Driss Oukabi quan anava direcció a la comissaria i a Alcanar, es va detenir una segona persona vinculada amb els atacs. Aquest dijous se n'han produït dues més, totes a Ripoll. Durant tot el matí, els Mossos i la Guàrdia Civil han fet diversos escorcolls. Entre ells, han anat fins al pis de Driss Oukabir, situat al carrer Pla de Ginebret. També han escorcollat el bloc situat entre Antoni Gaudí i Puig i Cadalfalch, on han estat durant tota la matinada. Allà hi viuria la mare de Driss Oukabir.

La comunitat islàmica de Ripoll condemna els atacs

La consternació i sorpresa al municipi és total. Així ho ha expressat l'alcalde, Jordi Munell, aquest matí i així ho ha volgut fer constar també la comunitat islàmica Annour de Ripoll, que ha penjat un cartell a la mesquita que tenen al municipi lamentant els fets. "La comunitat islàmica Annour de Ripoll expressa la seva més enèrgica condemna i repulsa per l'atemptat terrorista, els musulmans catalans expressen el seu condol a les famílies de les víctimes, desitjant la plena recuperació dels ferits i transmeten la seva solidaritat", asseguren al document. A l'escrit, a més, refermen el seu "compromís amb la lluita contra qualsevol tipus de terrorisme" i esperen que "els responsables puguin ser detinguts i portats davant la justícia com més aviat millor".