Umberto Tozzi protagonitza un èxtasi de nostàlgia a Cap Roig

L'italià va omplir el recinte dels jardins botànics en una nit solidària

Les grades de Festival Jardins de Cap Roig es van omplir ahir amb més de 2.000 persones per a escoltar el seu ídol de la joventut, Umberto Tozzi, en una nit carregada de simbolisme i nostàlgia. L'artista italià va desgranar en un concert de poc més d'una hora i quart, tretze temes complets i sis en format 'medley', que van teletransportar els presents als anys 70 i 80. El guitarrista i compositor és conscient que molts el consideren un "one hit wonder" així que no es va fer de pregar, interpretant "Ti Amo" transcorreguts quinze minuts de concert.

L'arrencada fou feble, tímida, semblava com si no hagués tingut temps d'escalfar la veu o que tingués pànic escènic. En realitat fou un miratge i acabar el primer "hit" de la vetllada (n'hi van haver quatre) es va deixar anar fins el primer 'medley': "Roma nord - Se non avessi te i Gli innamorati" que precisament apareix en el darrer disc "Quarant'anni che ti amo" publicat enguany i amb el que ha iniciat la gira.

 

A post shared by Marc Estarriola (@estarriola) on

El públic, d'una mitjana d'edat propera als 60 anys, es mostrava respectuosament silenciós i esporàdicament picava de mans o cantava les cançons a ple pulmó. La majoria ho gaudien amb els ulls clucs, d'altres plorosos i uns pocs desorbitats en veure el seu ídol de joventut al davant. Altres moments destacats de la nit fou amb "Io Camminerò", la qual va confessar fou un èxit gràcies a la interpretació de Fausto Leali; "Si può dare di più" amb la qual va guanyar el 1987 el Festival de Sanremo acompanyat per Giancarlo Bigazzi i Enrico Ruggeri, per a rematar la nit amb "Gloria" que va portar al públic a l'èxtasi més absolut.

Si bé és cert que Tozzi no gaudeix de la mateixa energia que temps ençà (va descansar durant deu minuts mentre la banda interpretava diversos temes instrumentals a mig concert) sí que sap arribar al cor dels presents. Fou encertat doncs, escollir ahir com la "nit solidària" del festival. Una part de la recaptació es destinarà a projectes que millorin els resultats i tècniques de la cirurgia oncològica en benefici de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

No podria ser d'altre manera amb un cantant que ha tocat el cor de tantes i tantes persones.