Crema calories, guanya premis i descomptes

Platja d'Aro aposta per la salut amb una nova app i activitats esportives

Anar a córrer fa mandra. Per a molts suposa un repte abillar-se amb les sabates esportives, els pantalons curts, la samarreta i sortir al carrer a "patir" durant uns quants quilòmetres. Darrerament les aplicacions de running han inundat el mercat dels smartphones per a fer-ho tot plegat més interessant. Un ball de xifres i dades omplen la pantalla mostrant els quilòmetres recorreguts, el desnivell, la velocitat mitjana, les calories cremades, el desnivell i, fins i tot, el traçat marcat damunt un plànol.

Tot plegat però, no serveix per a res més que per a satisfer la nostra pròpia curiositat i poder superar marques personals (o dels amics). Spotify també es va apuntar a la moda creant set llistes de reproducció que mesuren el teu ritme de cursa i, segons el tempo, posen música que s'ajusta a la velocitat amb què corres. Interessant però no suficient per a alguns. Ara bé, què passaria si dependent les calories cremades poguessis aconseguir premis i descomptes en una botiga esportiva? Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) amb la iniciativa "Fem esport!" a través de l'app WeFitter.

L'objectiu és simple; només cal aconseguir 3.650 calories en el termini de dos mesos aproximadament. El resultat? Fins a 30 euros de descompte comprant a Decathlon, entrar en el sorteig de diversos productes i també una funda pel mòbil de regal perquè t'acompanyi en les teves activitats esportives. L'objectiu es pot assolir amb una activitat física d’una hora a la setmana, tanmateix també existeix una alternativa per a cremar més calories de forma ràpida: participant en la tercera edició de la Lligueta Running Vall d’Aro, una proposta que combina la pràctica esportiva amb la descoberta de l’entorn natural de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, a partir d’un circuit de quatre curses de muntanya de perfil tècnic i de recorreguts similars que transcorren a través de boscos i espais muntanyosos del municipi poc coneguts pel turisme tradicional.

La primera cursa és La Nocturna, divendres 25 d’agost amb recorregut de 7’5 km amb sortida des de la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro (22 h) i arribada al Parc dels Estanys (cal portar un frontal per persona). La segona és la Cursa de Castell d’Aro, diumenge 17 de setembre de 9 km, amb sortida des de la Sala Polivalent de Castell d’Aro (10 h) on també finalitza la prova. Cadascuna d’aquestes dues curses té una inscripció de 9 euros sense xip, 12 euros amb xip (anticipada) i 15 euros (el dia de la cursa). Inscripcions en línia fins el dia abans i la mateixa jornada fins a mitja hora abans de la sortida. (si hi ha disponibilitat de places). La tercera cursa és la Cursa Lineal del Camí de Ronda, el diumenge 8 d’octubre amb un recorregut de 12’5 km amb sortida des de la Platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge i arribada al Tinglado de Sant Feliu de Guíxols. La darrera prova és La Marxa dels 20 Km, és el diumenge 22 d’octubre amb un desnivell de 300 metres per un recorregut 70% de terra i 30% d’asfalt, per als més atrevits.

Ara de ben segur que ja no tens excusa!