El Festival TRAMA porta les músiques de les muntanyes d'Europa a la Cerdanya

La mostra ha programat una dotzena d'actuacions entre el 10 i el 12 d'agost

La cinquena edició del Festival TRAMA porta les músiques de les muntanyes d'Europa a la Cerdanya. Músiques amb un lligam especial amb els territoris d'on provenen i amb la música d'arrel. El director artístic del festival, Arnau Obiols, senyala que "hi ha músiques tradicionals, altres més experimentals, tenim format concert, altres més festiu de ball, hem pensat un festival perquè tothom pugui trobar el seu espai". El certamen ha programat una dotzena d'activitats en espais al voltant de Bellver de Cerdanya i que ja són els escenaris on s'ha desenvolupat la mostra aquests darrers anys.

La plaça del portal o els alumenes de l'escola Folk mostren el que han après; la fou de Bor pels concerts més experimentals; la plaça Major on es fan els concerts més festius; i l'auditori de les monges on es fan els concerts de tarda i de prestar més atenció.

La Txalaparta d'Oreka TX, la instal·lació sonora de Will Mender, el folk gallec de Xabier Díaz i Adufeiras de Salitre, el folk festiu dels italians Ars Nova Napoli, o el Cantut de Sanjosex i Carles Belda, que tancarà el certamen, són algunes de les propostes del festival TRAMA per aquesta edició. Obiols ha destacat la novetat de la instal·lació sonora de Will Mender. El director ha senyalat que Mender estarà present en la inauguració de l'escultura i actuarà. "Aquest serà el moment en què es veurà la instal·lació en tota la seva esplendor", ha apuntat. L'escultura, feta de fusta i pedra, quedarà instal·lada tot el festival al pati de les monges i les persones que s'hi acostin podran interactuar amb ella.