Precinten un kebab que tenia mosquits al menjar i greus deficiències d'higiene a Platja d'Aro

No tenia extintor, barrejava aliments a la nevera i no empraven guants per cuinar

La Policia Local de Platja d'Aro (Baix Empordà) ha tancat un kebab-pizzeria que guardava el menjar en condicions higièniques lamentables.
 
El kebab-pizzeria es troba situat al número 40 de l'avinguda Cavall Bernat. Fa pocs dies s'hi va fer una inspecció i es van trobar múltiples irregularitats. Ja d'entrada, el seu propietari, un paquistanès, no va presentar cap mena de documentació (ni llicència d'obertura ni tampoc pòlissa d'assegurances). Apart, l'establiment tampoc tenia cap extintor, cosa que incomplia la normativa de prevenció d'incendis.

Però els incompliments més flagrants van arribar en el moment d'inspeccionar les condicions en què es guardava el menjar. Els inspectors van descobrir que els aliments estaven infectats de mosquits (sobretot, aquells precuinats) i que, a dins de les neveres, es barrejava la carn amb la verdura.

D'altra banda, cap dels qui treballava al kebab-pizzeria no tenia carnet de manipulador d'aliments. A l'hora de cuinar els empleats no es posaven guants i, després de tocar els aliments, remenaven monedes i bitllets sense rentar-se-les.

Per últim, els congeladors i les neveres es trobaven fora de la cuina i en espais de pas (de fet, una impedia l'accés als lavabos). Arran de tot aquest rosari d'irregularitats, aquest dimarts la Policia Local de Platja d'Aro va precintar el local, que no podrà tornar a obrir fins a resoldre la situació. El kebab-pizzeria romandrà tancat la resta de l'estiu i l'Ajuntament interposarà una multa al seu propietari per totes les deficiències.

Especialistes a cometre furts

D'altra banda, la Policia Local de Platja d'Aro també ha detingut dos lladres que es dedicaven a cometre furts a botigues. Són dos nois de 21 i 30 anys, amb nombrosos antecedents, que formen part d'un grup organitzat de Sant Adrià del Besòs que es dedica a cometre aquesta mena de robatoris. Els seus integrants entren als comerços i s'amaguen tot allò que poden entre la roba.

La detenció va tenir lloc aquest dimecres al vespre. El vigilant d'una botiga va alertar la Policia Local dient que havia vist els dos joves en actitud sospitosa. Una patrulla de paisà va adreçar-se a la zona i, gràcies a la descripció que els va donar el vigilant, els va veure entrant en una altra botiga.

Els agents van esperar-se que els dos lladres sortissin i els van seguir fins al cotxe. Allà, van veure els dos joves remenant diverses bosses amb objectes robats. S'havien endut més de 800 euros en material elèctric i roba esportiva de dues botigues diferents.

Els agents es van identificar com a policies, van escorcollar els dos joves i els van detenir per delictes de furt. Abans no els emmanillessin, els dos lladres van intentar posar excuses, dient que tot allò que havien robat era per condicionar un habitatge que havien ocupat a Barcelona.