Dotze persones majors de 45 anys finalitzen el Programa Treball i Formació a la Selva

Està destinat a aturats que no reben cap ajuda

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha entregat els títols els treballadors del Programa Treball i Formació en el marc d’un acte que s’ha celebrat dijous al migdia a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. Balliu ha agraït públicament la tasca que han realitzat els treballadors d’aquest programa i ha incidit en el bon treball que han fet durant aquest període de pràctiques que han realitzat desenvolupant projectes a diversos ajuntaments de la comarca. En aquest sentit, ha recordat que l’ens selvatà ha apostat fermament per aquests programes d’ocupació – ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur.

En el seu parlament, Balliu també ha incidit en el fet que aquest programa en què han participat els treballadors i treballadores fomenta l’ocupació i la formació de persones preferentment majors de 45 anys aturades i no perceptores de prestació o perceptores de RMI amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida personal i professional, aconseguint una possible reinserció en el mercat laboral.

El programa Treball i Formació està destinat a persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda. S’hi han incorporat persones que responen a diversos perfils: d’un banda, persones que s’han format en serveis de paleta i pintura i, de l’altra, persones que s’han format com a auxiliars administratives.

Formació en diversos àmbits

Un total de 12 persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda, s’han format en serveis de paleta i pintura. Durant aquest període de formació han assolit un certificat en prevenció de riscos laborals que els permetrà treballar en el sector i han adquirit experiència com a pintors i paletes. Una vegada van finalitzar la formació, aquestes persones han treballat en projectes que han presentat els ajuntaments, que són de caràcter públic i d’interès social. Al llarg d’aquests sis mesos, aquestes persones han realitzat tasques a diversos municipis de la comarca com la neteja de lleres i la prevenció de risc d’incendis forestals, en l’àmbit forestal. També han realitzat millores d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques en l’àmbit de la paleteria o bé han realitzat treballs de pintura i manteniment de mobiliari urbà i d’edificis i espais públics.

D’altra banda, també es van incorporar un total de 10 dones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social com a auxiliars administratives en el marc del programa Treball i Formació. Aquestes persones, que es varen contractar el passat 31 de gener, han tingut l’oportunitat de realitzar tasques de suport a l’equip de serveis socials del Consell Comarcal de la Selva i a l’Arxiu Comarcal de la Selva.

Pel que fa als treballadors que han donat suport a serveis socials, han realitzat tasques relacionades amb el SAD (servei d’atenció domiciliària), i les persones que han treballat a l’Arxiu Comarcal de la Selva han dut a terme tasques de digitalització de documentació. Prèviament, aquestes persones es van formar en competències digitals i lingüístiques, i també van fer una formació pràctica que els va servir posteriorment per desenvolupar les tasques en el seu lloc de treball. Després del període formatiu, aquestes persones es van incorporar a l'Arxiu Comarcal i a 9 municipis de la comarca, on han estat donant suport administratiu a les àrees de serves socials bàsics.

El programa Treball i Formació, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinanciat pel Fons Social Europeu.